Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děti, které otrávily učitelku: Chtěly ji zabít, musí je nechat vyšetřit, říká psycholog

V této škole se děti pokusily otrávit učitelku. Pedagogové jim nadělili pod stromeček trojky z chování.
V této škole se děti pokusily otrávit učitelku. Pedagogové jim nadělili pod stromeček trojky z chování.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Krušina)
Autor: dce - 
27. listopadu 2015
11:34

Zbavit se své učitelky chtěli tři dvanáctiletí školáci z Bruntálska. Do kávy pedagožce nasypali směs léků a doufali, že ji to zabije! Navíc to nebylo poprvé, co něco podobného udělali. Dětský psycholog Jiří Novák jejich chování označil za hraničící s psychickou poruchou.

Měl to být normální den ve škole ve Vrbně pod Pradědem, ale učitelce výtvarné výchovy se z ničeho nic udělalo zle. Měla průjem, točila se jí hlava a nakonec skončila v nemocnici. Celou událost by všichni asi smetli ze stolu jako prostou nevolnost, ale po škole se ozývaly podivné zkazky.

Dvě školačky se chlubily, že se spolužákem učitelku otrávily! Vylákali ji z kabinetu a do kávy jí nasypali směs prášků. Chtěli ji prý zabít, protože ji neměli rádi. Celou věc šetří policie, škola aktéry potrestala trojkami z chování. Jenže stačí to?

S tím jednoznačně nesouhlasil dětský psycholog Jiří Novák. „Když o něčem takovém uvažují, musel to být nějaký větší hlubší konflikt, není to běžné normální chování,“ řekl Blesk.cz Novák. „Je to patologický jev,“ doplnil.

Psycholog dále vysvětlil, že takové děti pravděpodobně pocházejí z rodin, které nejsou sociálně na výši a kde socializační proces nefunguje. Zdůraznil, že v tomto věku by děti už měly vědět, co je adekvátní a co si smí dovolit. Jenže je ovlivňuje to, co denně vidí v televizi nebo na internetu.

„Bude potřeba je vyšetřit psychologicky, zjistit co je k tomu vedlo, co je motivovalo. Může to být hloupost samozřejmě, ale jestli jsou tři a navíc to byl opakovaný čin, tak už jim to vrtalo v těch hlavách delší dobu,“ prohlásil Novák.

Jedna ze dvou „traviček“ je ovšem vnučkou starosty, který vše přijel do školy řešit osobně. Prý se nic tak strašného nestalo. „Byl tam zlý úmysl, není to náhlá zkratová reakce, jestli k tomu přistupují cíleně, tam už to vyžaduje psychologa,“ dodal dětský psycholog. „Je to smutné.“

mim33 ( 27. listopadu 2015 17:09 )

Násilí vždy plodí jen další násilí.

mim33 ( 27. listopadu 2015 17:05 )

V naší zemi, kde je hlavním vzorem USA, jsou podobné věci už dávno normální. Psycholog asi trávil mnoho let na dovolené mimo planetu.

jana999 ( 27. listopadu 2015 16:53 )

to myslíte vážně za pokus o vraždu do pastáku a pana starostu vyhodit pokud pokus za vraždu bere jako nic se nestalo, tak by měl navštívit psychologa on, děcka sterilizovat, aby se takové zrůdy dál nerozmnožovali

sores ( 27. listopadu 2015 16:33 )

 stalinovapravakoule: přesně tak, to co si dnes parchanti dovolují je jen díky debilním zákonům! Škoda facky která padne vedle, to vždy platilo. Člověk se musí bát a mít respekt jinak je jak doby.tek!!!!

paralenka ( 27. listopadu 2015 15:49 )

Zastupitelstvo? Vždyť ředitel je jeden z nich! Vlastně jsou s dědem v jedné lajně, byť jde o jinou stranu. ČŠI? Ta má jiné starosti, momentálně řeší anonymy, které se i v hluboké totalitě házely do koše, stačí nečitelný podpis!!! Můžete to vyzkoušet, podejte anonymní podnět jako skupina rozhořčených občanů (ano, styl 50. léta!), hoďte na to známku a podpis kapku znečitelněte . Od inspekce nečekejte zázraky, taky jí něčí chleba! Myslím, že nad některými harantíky se prostě drží ochranná ruka! Stačí matka bojovnice, v tomto případě děd starosta, který ani NENÍ zákonným zástupcem, a všichni mají v kalhotách! Zkuste, jakou buzeraci dnes musí učitelé snášet!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání