Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

O akci na Albertově Hrad moc dobře věděl, tvrdí Konvička. Zeman si ale myje ruce

Autor: Jiří X. Doležal, všm - 
26. listopadu 2015
20:23

Akce na Albertově 17. listopadu byla podle Hradu čistě v rukou organizátorů. On se na přípravě nijak nepodílel. To ovšem popírá Martin Konvička, šéf Bloku proti islámu, který na pódiu vystoupil bok po boku s prezidentem. Vystoupení prý předcházela podrobná a dlouhá jednání s Hradem. Uvedl to v exkluzivním rozhovoru pro Reflex.

O tom, kdo bude stát na pódiu vedle prezidenta, rozhodovali podle Hradu organizátoři akce. „Nejsem ani kádrovák, ani cenzor,“ podotkl k tomu Zeman. Blok proti islámu prý nijak nestudoval, o Konvičkových výrocích, například o namletí muslimů do masokostní moučky nebo jejich zavírání do koncentračních táborů, se údajně dozvěděl až nedávno. 

To ovšem sám islamofob, který byl den po vystoupení obviněn z šíření nenávisti, popírá„Já vám řeknu jenom tolik, že za tím bylo poměrně dost hodně složitých jednání, do kterých jsem nevstupoval,“ popsal Konvička v exkluzivním rozhovoru pro Reflex.

Naopak mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček pro časopis kategoricky odmítl, že by s Blokem proti islámu vedl Hrad jakékoliv jednání: „Žádné jednání s panem Konvičkou, žádné jednání s Blokem proti islámu. Vše si řešili organizátoři. Pan prezident už opakovaně odmítl účast na akcích Bloku, nezasílal ani písemnou zdravici, jak byl jednou požádán. A u toho zůstane.“

Za vystoupení vedle šéfa Bloku proti islámu tepal Zemana například premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotkaministr pro legislativu a lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) či někteří europoslanci. 


Video se připravuje ...
Další videa