Kavkazské jedle jsou skutečným pojmem. Něco jako mercedes mezi auty. Poznáte je podle sytě zelené barvy, rovného kmenu, pravidelné a mimořádně husté koruny. Je to zkrátka strom, jak má být. Donedávna ale u nás nebyly moc k dostání. Důvodem byly příliš vysoké ceny a z toho plynoucí malý zájem zákazníků.

To už ale neplatí. Loni je totiž začala prodávat společnost Mountfield, přičemž se jí podařilo snížit ceny na polovinu, za což pořídíte maximálně běžnou borovici.

„Loni jsme začali kavkazské jedle prodávat poprvé. Chtěli jsme svým zákazníkům nabídnout možnost pořídit tyto jedinečné stromy za nejnižší možnou cenu. Nechápali jsme to jako obchod, ale jako jistou odměnu, dárek pro zákazníky, kteří u nás nakupují. Jenže obrovský zájem nás úplně zaskočil – desetitisíce stromů byly během několika dní pryč,“ komentuje loňskou situaci Lukáš Smrčenský z Mountfieldu.

Bez krásného vánočního stromu se zkrátka povedené Vánoce neobejdou.
Autor: Arbodania

A letos to je podobné. Mountfield opět nabízí kavkazské jedle za neuvěřitelně nízké ceny. Stromy jsou rozděleny do dvou kvalitativních kategorií – Standard a Premium, přičemž v obou případech jde o kvalitu výběrovou. To znamená, že každý strom prošel kontrolou odborných inspektorů, přičemž kusy, které neodpovídaly jejich přísným nárokům, byly vyřazeny. Stromy pocházejí z dánských plantáží, což už samo o sobě garantuje nejvyšší pěstitelskou a estetickou hodnotu. Jedle o výšce 1,5 až 2 m přijde kupujícího na 469 Kč. Vybírat lze mezi stromy o velikostech 1 až 2,5 m. Ceny startují na 349 Kč, což znamená jedli o výšce 1 až 1,25 m včetně dřevěného stojanu.

Každý strom prošel přísnou kontrolou specializovaných inspektorů.
Autor: Mountfield

„Jedle navážíme do našich prodejen kontinuálně, takže můžeme garantovat absolutní čerstvost. Na našich prodejních plochách, které jsou dobře přehledné a osvětlené, dokážeme nabídnout také ořez kmenu a zabalení stromu do sítě,“ konstatuje Smrčenský. 

Chytrý stojan – klid do každé domácnosti

Na pultech Mountfieldu se v těchto dnech objevuje také stojan na stromky, který se v posledních sezonách stal celosvětovým fenoménem. Jde o norský patent, jehož největší výhoda spočívá ve stabilitě a ve zcela jednoduchém způsobu používání. Díky unikátní konstrukci je totiž upevnění stromu otázkou okamžiku. Stačí jen přitlačit na strom, čímž se jeho kmen napíchne na trn na dně stojanu a zároveň se zafixuje kovovým uchycovacím mechanismem – sklíčidlem. Cena byla v rámci předvánoční nabídky snížena z běžných 1 199 Kč na 599 Kč.

Vánoční strom stačí přitlačit na trn uvnitř stojanu, stromek se sám zafixuje třídílným uchycovačem.
Autor: Super Grip