Američana mají nyní v péči znalci z oboru psychologie a psychiatrie, jejichž posudky budou v případě klíčové. Dahlgren maří vyšetřování a odmítá provést rekonstrukci vražd, k níž je zapotřebí jeho souhlas. A neškodí jenom v tom!

Právo už informovalo, že ­Dahlgren se nijak nemá k tomu, aby se účastnil rekonstrukce vraždy, což bývá jeden z důležitých důkazů. Bez jeho souhlasu a přítomnosti přitom nelze k rekonstrukci přistoupit. Podobně neústupný je i v dalších věcech.

K věci samotné neuvedl vůbec nic,“ řekl Právu zdroj obeznámený s vyšetřováním. Největší záhadou tak zůstává motiv jeho hrůzného činu. „K motivu, stejně jako k dalším okolnostem, nic neřekl,“ potvrdil zdroj.

Vyšetřování hatí i jazyková bariéra. „Je to komplikované tím, že u všech vyšetření musí být překladatel. Tím se doba zkoumání samozřejmě prodlužuje. Kdy budou výsledky hotové, proto zatím nelze odhadnout,“ dodal zdroj Práva.

Dahlgren je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil v Brně-Ivanovicích své čtyři příbuzné.  Po činu založil v rodinném domě požár. Mrtvé objevili při jeho likvidaci přivolaní hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letecky do USA.

Po přistání jej na letišti v jeho vlasti zadržela policie. Skončil ve vězení a dva roky se vedly spory o tom, zda jej vydat do ČR. Dahlgren je prvním Američanem, jehož USA vydaly do ČR ke stíhání.

Fotogalerie
8 fotografií