Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ubil bezdomovce lahvemi od vína: Dostal 5,5 roku ve vězení

Ubil bezdomovce lahvemi od vína: Dostal jen 5,5 roku ve vězení.
Ubil bezdomovce lahvemi od vína: Dostal jen 5,5 roku ve vězení.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
24. listopadu 2015
16:10

Krajský soud v Hradci Králové dnes potrestal 5,5 roku vězení Daniela Hakla za usmrcení jednačtyřicetiletého bezdomovce litevské národnosti. 

Podle spisu třiadvacetiletý mladík po poškozeném třikrát hodil lahvemi od vína, muž na následky zranění zemřel. Hakl u soudu řekl, že svého činu lituje. Soud Hakla potrestal za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Dnešní rozsudek je pravomocný, řekla dnes ČTK mluvčí soudu Kateřina Podeszwová.

Obžalovaný před soudem vypověděl, že ho známý ze školy, který pracoval jako ostraha náchodského obchodního domu, požádal o pomoc s problematickým bezdomovcem, jenž před obchodem obtěžoval zákazníky. Podle svědků od nich chtěl peníze, když mu je nedali, tak na ně například plival.

Obžalovaný se svým známým muže vyvedli z obchodu, poté za ním šli k místu, kde žil. Poté co známý nastříkal ležícímu poškozenému do obličeje pepřový sprej, muž začal vstávat. "Nevěděl jsem, zda nemá nůž, tak jsem vzal lahev a hodil ji po něm," řekl Hakl, který tvrdí, že zpanikařil a byl ve stresu. Poté oba z místa odešli.

Bezdomovec po agresivním útoku utrpěl kromě zlomenin také rozsáhlé zhmoždění mozku. Znalec Petr Lacina dnes řekl, že rozsah zranění svědčí o velké intenzitě útoku. "Je možné vyloučit, že by si tato poranění poškozený způsobil sám," řekl Lacina, podle něhož byl bezdomovec opilý.

anka ( 24. listopadu 2015 18:12 )

 jenom 5.5 roku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání