Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

K Zemanovi se otočili jeho nejvěrnější zády. Tepou ho za podporu islamofoba

Autor: Václav Lang - 
24. listopadu 2015
05:00

Miloš Zeman si svým vystoupením na Albertově z minulého týdne zavařil nejen u svých odpůrců, ale i u těch, kteří mu dosud kryli záda. Ohradili se proti němu například senátor Zdeněk Škromach nebo poslanec Jaroslav Foldyna (oba ČSSD), kteří jsou známí svou náklonností k prezidentovi.

Miloš Zeman při oslavách 17. listopadu na Albertově stanul na jednom pódiu s lídrem Bloku proti islámu Martinem Konvičkou, s kterým pak zapěl českou hymnu. Poštval tím proti sobě nejen své stálé kritiky, ale také ty, kteří jsou považováni za jeho stoupence.

Jedním z nich je senátor Zdeněk Škromach (ČSSD), který sice vystoupení Zemana zhodnotil po obsahové stránce jako konzistentní, ale „aranžmá“ celého vystoupení označil za ne zrovna šťastné. Prezident podle něj měl stát na pódiu sám.

„V dnešní neklidné době je potřeba hledat řešení v rámci demokratických struktur. Když to nezvládneme my, udělají to extremisté za nás. A to pak budeme jen zírat! Je čas, aby lidé, kteří vedou naši zemi, omezili emoce a jednali s chladnou hlavou,“ napsal Škromach na Facebooku.

Foldyna: Byla to chyba

Prezidenta nepochválil ani další představitel „zemanovského“ křídla v ČSSD Jaroslav Foldyna, který sám sebe označuje za Zemanova obdivovatele. Z prezidentova vystoupení po boku Konvičky byl prý rozčarován a v České televizi je označil za chybu.

„Když prezident republiky vystupuje vedle člověka, který ve svých výrocích odpovídá, že bude určitou část lidí, muslimy, dávat do masokostní moučky, že by se měli dát do koncentračních táborů, který používá výrazy jako zplynovat, tak si nemyslím, že by prezident České republiky a jakýkoli prezident, měl vystupovat vedle takovýchto lidí na pódiu,“ prohlásil v ČT.

Další zastánce Zemanových názorů Stanislav Huml (ČSSD) řekl pro Blesk.cz, že Martina Konvičku až do úterka neznal, teprve po prezidentově projevu se seznámil s jeho názory. „Považuji jeho názory za zcela scestné, ale to ještě neznamená, že by Miloš Zeman vedle něho nesměl stát, proboha. To tam měli postavit stěnu, když přišel Konvička po Miloši Zemanovi?“ reagoval pro Blesk.cz.

Zemanovo vystoupení už minulý týden odsoudil premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, o kterém je známo, že se netěší přílišné prezidentově přízni. Sobotka v Hospodářských novinách označil Blok proti islámu za „xenofobní sektu“ a řekl, že se Zeman svým jednáním zařadil mezi populistické politiky, kteří sbírají politické body díky šíření strachu. 

kolemdokola ( 26. listopadu 2015 07:57 )

Zrovna o Škrǒacha a Foldynu bych nestál, to není dobrá společnost, jako celá socdem., koneckonců.

hejhej ( 24. listopadu 2015 12:51 )

Někteří politici dělaji z komára vola. Nejdůležitější byl proslov pana prezidenta,s kterým se ztotožňuje většina národa. Jestli nějaký Konvička nebo někdy jiný stál na podiu je mi úplně jedno a věřím,že většině lidí. Politici typu Škromach se opět ptřebuje zviditelnit, vžyď uvažoval o kandidatuře na prezidenta - chudák

oltec ( 24. listopadu 2015 12:11 )

kult osobnosti vytvořila Dáša Havlovi to co dělá ona tak komanči byly proti ní prd cpe toho opilce všude do uliček do laviček no prostě kde se dá tak to je kult trubko petrmetr a švejnar je jen američan a to mluví samo za sebe

zada ( 24. listopadu 2015 12:06 )

Přátelé vidím v diskuzi, že většina z nás v této zemi, nás řadových občanů má jasno! Média se vykvákají, kolaboranti se slíknou do naha, zdrádci taktéž. Něco špatný pro něco dobrý.Víme kdo je kdo. Pokud budou volby, akandidovat bude pan Zeman, tak každý víme, podle toho co se děje, komu svuj hlas dát. Pane prezidente Zemane, já v tom jasno mám, můj hlas je váš.A to pro vaši přímost, otevřenost, snahu naslouchat těm řadovým, vlastenectví a velkou odvahu čelit těm, kteří kolaburují , zrazují, udávají a očerňují Vaši osobu a naši vlast a naše řadové občany. Nikdo nejsme bez chyby, ale v kritických situacích se pozná charakter. Děkuji Vám, že je mezi politiky někdo, kdo má zdravý rozum. V tomto uznávám i pana senátora Velebu.

zada ( 24. listopadu 2015 11:55 )

Škromach byl vždycky křivák, a Foldyna, Ten myslí že z toho vytěží nebo mu někdo skřípl za něco palec.Přátelé, co nám chce tenhle článek říci? No jen to, že zrádci jsou všude, ale řádní občané vědí, kdo je jejich prezident a vážá si ho. Ostatní plebs nechť se proseje. Říká se, že v "krizi" poznáš přítele (nikolu u stolu. A u těhle politiků, podle hesla - ať děláš co děláš psovi vocas nenarovnáš!!! Pane prezidente, jestli vás zradili tito, tak vůbec si toho nevšímejte, jsou to jen politický vši a kolaboranti s mocí. Sobotka je jejich vůdce. Ale oni nevědí, že hvězdy mluví jinak a Sobotka je jen strhne s sebou. Pomatený škromach bojící se o své koryto to má stejně spočítané....., pane prezidente řadoví občané mimopražští vědí proč vás volili a proč vás budou volit znovu, když budete kandidovat. Zatím není nikdo kdo by se vám postavil. Jejich "esa" jsou už dávno zprofanovaný, ani šlšchta, ani umělci, ani akademici a ani amícčtí filozofové nebo ekonomové namaj šanci!!!! Hodně zdraví pane prezidente, a těch vší,médií a akademcké obce včetně umělců, si nevšímejte, jen oni netvoří národ.Daně a rodiny a děti máme i my řadoví občané - a hlavně taky máme volební hlasy!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa