Umí vaše dítě kotrmelec? Proč je to tak důležité?

Video se připravuje ...
Desatero obratnosti aneb jak vést děti k pohybu
Foto: Hanka Dvořáčková
Sdílej na facebooku
20. června  2019 
 05:55

Štve vás, že vaše děti by nejradši seděly u počítače nebo polehávaly u filmů potom, co dorazí ze školy, kde hodiny seděly v lavicích? Tak si přiznejte, jak moc se hýbete – nebo spíš nehýbete – vy. Možná si jdete jednou týdně zacvičit, ale to děti nevidí. Doma dost možná lenošíte stejně jako ony, jakmile můžete. Pokud to chcete změnit, budete muset jít příkladem. Přesně to doporučuje Kristýna Přibylová, autorka speciálního cvičení pro děti Monkey´s Gym, která radí, jak děti pro pohyb nadchnout a nezprotivit jim ho. 

„Televize, počítačové hry a mobilní telefony vystřídaly v posledních letech u dětí zábavy jiného druhu a snad nejvíce daly na frak sportovním aktivitám. Není divu, že až třicet procent z nich trpí nadváhou a obezitou," říká Kristýna Přibylová s tím, že vůbec nerozhoduje, kolik kdo má času nebo peněz, protože společný pohyb nemusí být drahý. Podle ní se rozhodně vyplatí udělat si čas třeba na společný výlet, protože nejen pohyb na vzduchu, ale i společně strávený čas se počítá. "Je nutné jít dětem příkladem, protože bez nás rodičů to nepůjde,“ dodává. 

Podívejte se do naší GALERIE na desatero toho, proč a jak vést děti k tomu, aby se hýbaly. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku