Poté, co Iveta Bartošová zemřela, se objevilo mnoho lidí, kteří chtěli vydělat a zbohatnout na jejím jménu. Akce s „dušičkovým oldies“ už byl tedy vrchol. „Hluboce se mě to dotýká, když je tam uvedeno live. Napsat tam, že je to živě, když každý rozumně myslící člověk musí vědět, že by tam musela být fyzicky přítomna,“ uvedl v deníku Aha! Josef Rychtář, vdovec po zpěvačce Ivetě Bartošové.

„Dotyčný klub by neměl vydělávat na Ivetě tímto způsobem a dělat si na jejím jméně reklamu. Je to sprosté a nemorální,“ dodal. Klub také použil fotografie zpěvačky bez souhlasu autora, čímž porušil zákon.

„Já jsem přesvědčený, že potřebují souhlas nejen k tomu, aby použili fotografie Ivety Bartošové na plakátech, ale určitě by potřebovali souhlas, a to nejen z OSA ohledně tantiém, ale i svolení dědiců k pořádání produkce. Zvlášť, a to zdůrazňuji, pokud jde o tematickou produkci. Tam ti dědicové musejí mít možnost se vyjádřit i k tomu tématu,“ vysvětlil JUDr. Jan Černý.

Podle informací Deníku Aha! majitel klubu pravidelně platí poplatky za autorská práva, která jsou pravidelně vyplácena Arturovi Štaidlovi, synovi zesnulé zpěvačky. „Konkrétní akce u nás nahlášena není, ale jde o klub, který pravidelně platí za autorská práva. Jde o případ klubu, který pravidelně pořádá akce a díky hromadné smlouvě vše dohlašuje zpětně,“ řekla Zuzana Krečnarová z OSA.

Fotogalerie
8 fotografií