Gábina Partyšová se netají svou zamilovaností, a to jak ke svému příteli Danielovi, tak k místům, která ji okouzlila. Mezi ně patří malebné slezské lázně v Jeseníku. „Do Priessnitzových lázní se opravdu ráda vracím jakékoli roční období. Vánoce však jsou v něčem výjimečné. Když je strávíte v jesenických lázních, zažijete kouzlené bílé Vánoce s tradiční večeří, vánočním stromem, koledami, dárky, ale bez stresujících předchozích příprav. Od příchodu na lázeňskou recepci se o nic nestaráte, jen si užíváte sváteční atmosféry,“ svěřuje se s nadšením Gábina.

Autor: Priessnitzovy léčebné lázně a.s.

MAGIE LÁZNÍ UPROSTŘED HOR

Priessnitzovy léčebné lázně leží v nejsevernějším cípu Olomouckého kraje, prakticky na hranicích s Polskem. Z Prahy jste v Jeseníku autem za tři a půl hodiny. Zdá se vám to příliš? Za tu cestu váš jesenický cíl rozhodně stojí. Ocitnete se v kolébce vodoléčby, u jejíhož zrodu stál tamní rodák Vincenz Priessnitz. V místě, které na vás okamžitě dýchne svou pozitivní energií a neobyčejným geniem loci uprostřed zasněžených hor. V místě, kde se budete moci nadechnout nejčistšího vzduchu u nás, kochat se zasněženými vrcholky hor včetně dominanty Pradědu a dopřávat si péči tamních fyzioterapeutů a masérů.

Autor: Priessnitzovy léčebné lázně a.s.

LÁZEŇSKÉ VÁNOCE S TRADICÍ

Letos v Priessnitzových lázních pro své návštěvníky opět přichystali program plný tradic a společenského programu. Lázeňská promenáda ožije za zvuků živé hudby vánočními trhy, halu hlavního sanatoria ozáří kouzelný vánoční strom. Těšit se můžete na punčové odpoledne, tradiční štědrovečerní večeři či štěpánskou zábavu. Vánoční atmosféru lázní obohatí tradiční sváteční mše u magicky působící kaple na lázeňské promenádě a působivý koncert Janka Ledeckého s Nosticovým kvartetem. A kdyby se vám z lázní nechtělo, zůstat můžete až do Silvestra!

Autor: Priessnitzovy léčebné lázně a.s.

LYŽE, SNĚŽNICE I LEGOMÁNIE

Obklopeny oblíbenými lyžařskými středisky jsou lázně také ideálním centrem zimní turistiky. V okolí se nachází populární velké areály, ale i menší prorodinné skiparky. Už z areálu lázní můžete vběhnout do zimní běžecké stopy a poznávat krásy okolí. A co kromě zimních radovánek doporučuje Gábina? „Navštivte tamní nové muzeum kostek. Mají tam stovky modelů LEGO i hernu. S Kristiánem jsme tam na podzim strávili celé dopoledne.“

Autor: Priessnitzovy léčebné lázně a.s.