Bohumil Kulínský to v posledních letech neměl s prací zrovna jednoduché. Kdysi uznávaný dirigent se kvůli odsouzení za zneužití 23 nezletilých školaček ze souboru Bambini di Praga propadl téměř na dno a získat práci dirigenta se mu už nikde nepodařilo. Jeden čas se dokonce živil jako taxikář.

Teď se však ke Kulínskému opět upírají zraky veřejnosti - a to z mnohem pozitivnějšího důvodu! Díky režisérovi Janu Hřebejkovi si v seriálu Místo zločinu Plzeň v pondělní epizodě Smrt v rybníku střihl roli vyslýchaného hudebníka. Na obrazovce se sice objevil jen na pár vteřin, svou rolí však stihl vzbudit poprask.

„Jsem nadšený z těch ohlasů. Všichni známí a kamarádi mi po pondělku píší gratulují k té roli. Kdybych udělal cokoli jiného, tak by to asi nemělo takový ohlas jako těchto třicet vteřin mojí slávy,“ svěřil se Kulínský deníku Aha!. Jeho postavu - Mikiho Gabriela, kolegu operní pěvkyně, která je podezřelá z vraždy, vyslýchá Jan Zadražil (39) neboli kapitán Tomáš Karas.

„Můj sen je dělat asistenta režie a vždycky jsem říkal Honzovi, že až bude něco točit, ať mi řekne, že mu půjdu dělat klidně i podržtašku. No a on mi najednou zavolal, že pro mě má malou roli. Byl jsem šťastný,“ prozradil sbormistr deníku Aha!.

Fotogalerie
5 fotografií