Pár Vladimír Dlouhý a Petra Jungmanová se poprvé setkal ve snímku Den, kdy nevyšlo slunce. A podle herečky to mezi nimi fungovalo hned při prvním pohledu, nebo aspoň u ní určitě.

Herec Vladimír Dlouhý byl jednou z nejvýraznějších tváří českého herectví a skvělý, obsazovaný herec, ze kterého šel respekt. „Byli tací, kteří říkali, že z něj jde někdy až strach. Ale ten dojem jsem neměla, já se ho nebála nikdy,“ svěřila se před lety iDnes.cz Jungmanová.

Také vyvrátila řeči o tom, že by byl herec schválně kousavý. „On většinou kousal, když byli kolem něj šlendriáni anebo namachrovanci, takže u mě neměl důvod. Naopak, byl příjemný a vstřícný,“ dodala herečka.

Pak ale nastalo těžké období, kdy herce začala pomalu lámat nemoc. „Jako mladý míval velké problémy s žaludečními vředy... Pak přišlo období zhruba dvanácti let, kterým říkal „ráj na zemi“, kdy ho netrápilo nic. Pak se problémy vrátily, vždycky, když mu bylo špatně, řekl: „To jsou ty moje vředy.“

Jenom vředy to ale nebyly. Na konci roku 2009 herec zkolaboval v divadle při představení. Při vyšetření lékaři zjistili, že nejde o vředy, ale o rakovinu žaludku. „Začal těžký půlrok. Chtěla jsem mu pomoct, ale on sám si zvolil jinou cestu. Věděla jsem, že by ve svém životě neměnil nic, on žil tak, jak chtěl,“ vzpomínala manželka.

Fotogalerie
8 fotografií