Berlín: Ve čtvrtek jsou muzea zadarmo!

Bode muzeum v Berlíně
Autor: profimedia.cz
Pokud si pořídíte Berlin Welcome Card, cestujete 2, 3 nebo 5 dní berlínskou MHD zdarma a ještě získáte 50% slevu na vstupné do více než 190 památek a atrakcí! Pokud do Berlína zavítáte ve čtvrtek, tak se od 18 do 22 hodin můžete zdarma podívat do 70 státních muzeí zdarma. Na Free Walking tours máte zdarma dokonce 3,5 hodinovou prohlídku města s průvodcem. A kam na levné jídlo? Určitě do Kreuzbergu a Neukollnu, kde pizzu či döner kebab pořídíte od 1,50 €. Nejnovější módní trendy za rozumné peníze zase pořídíte v Primarku, který se nachází v Schloss-Straßen-Center. A tip na závěr: Podél Straße des 17. Juni se každou sobotu a neděli pořádá jeden z nejslavnějších antických trhů v Berlíně, kde seženete skutečně unikátní kousky.

Budapešť: Termály před zavíračkou levněji!

Termály v Budapešti
Autor: profimedia.cz
V tomto ročním období lákají vyhlášené termální lázně – do těch se 3 hodiny před zavírací dobou dostanete za snížené vstupné. Volný vstup do termálních lázní Lukács budete mít s Budapest Card, s níž můžete navíc po Budapešti volně cestovat 48 nebo 72 hodin a ještě získáte slevu do muzeí, galerií, restaurací a obchodů. K prohlídce městem zdarma se pak můžete každý den v 10:30 hodin připojit na náměstí Vorosmarty. A kde se dobře najíte? Maďarské langoše za skvělou cenu podávají ve stáncích na ulici v budapešťském Karavánu. A ještě dva tipy pro večerní výlety do klubů – placení vstupného se vyhnete, když sem dorazíte před 23. hodinou, a většina klubů nabízí v Happy Hours drinky se slevou.

Vídeň: S kartou sleva skoro na vše!

Proslulé ruské kolo ve Vídni
Autor: profimedia.cz
S Vienna Card budete mít MHD zdarma a získáte slevu do 210 muzeí, památek, divadel, koncertů i restaurací. Se Sisi ticketem zase ušetříte na prohlídce Hofburgu a Schönbrunnu. Děti a mládež do 19 let mají vstupné do většiny městských muzeí zdarma, stejně jako dospělí první neděli v měsíci. Hlad zaženete vídeňskou klobásou z pojízdných stánků na Hoher Markt a lahodné pokrmy za pár korun koupíte také na tržnici Naschmarkt. Pokud se do Vídně vydáte za trendy oblečením za rozumné peníze, pořídíte je v Primarku v obchodním domě G3.

Bratislava: První neděli na hrad!

Bratislavský hrad
Autor: profimedia.cz
Na dopravě po městě ušetříte s Bratislava City Card, s níž máte neomezené cestování MHD a zdarma hodinovou komentovanou prohlídku města! Pokud sem míříte s dětmi, tak v bratislavské ZOO mají děti do 3 let vstupné zdarma. I dospělí se mohou jít denně od 7 do 18 hodin zdarma podívat do Modrého kostolika. Bratislavský hrad nabízí vždy první neděli v měsíci vstupné zdarma. Něco k zakousnutí i dobrou kávu za rozumné peníze si můžete dát v restauracích Hviezdoslavova námestí s řadou venkovních kaváren, divanů, venkovních knihoven a obrovské šachovnice, na které si zdarma můžete vyzkoušet, jak dobří v této hře jste.

Mnichov: Vstup za euro!

Muzeum BMW a olympijský stadion
Autor: profimedia.cz
Když si koupíte City Tour Card, cestujete MHD zdarma a ještě získáte slevu do více než 30 mnichovských atrakcí! Pokud do Mnichova zavítáte v neděli, budete mít zdarma vstupné do většiny muzeí a za pouhé jedno euro si každou neděli můžete užít galerii Pinakothek, Bavorské národní muzeum, Muzeum lidstva a přírody a Muzeum Brandhorst. Slavné Bavorské národní muzeum nabízí prohlídku sbírek a výstav zdarma každou neděli v 11 hodin a ve čtvrtek v 18 hodin. Milovníky vozidel BMW jistě nadchne muzeum BMW Welt, v němž můžete obdivovat nejnovější modely těchto vozidel zdarma. A ještě tip pro nákupů chtivé – skvělé a levné kousky najdete na bleších trzích na Theresienwiese a Ostbahnhof.

Amsterdam: Koncerty pro každého!

Amsterdam miluje hudbu.
Autor: profimedia.cz
Opět je nejlepší pořídit si slevovou kartu – s I Amsterdam City Card zadarmo jezdíte MHD, získáte zdarma mapu města a přístup do nejlepších muzeí - včetně Van Gogh Museum a Rijksmuseum - a dalších atrakcí. Vstup zdarma je také do Civic Guards Gallery, jež ukrývá staré portréty bohatých Amsterdamců. Národní Opera & Ballet organizuje zdarma koncerty pro veřejnost, a to každé úterý ve 12.30 hodin. A kde se najíst? Levný, ale chutný oběd na vás čeká v Burgermeester (Elandsgracht 130), kde cena burgerů začíná od 3€.

Tip Blesku: Nechte auto doma a vyjeďte po Evropě třeba autobusem. Na jednu jízdenku se teď svezete dva!

Zdroj: www.eurolines.cz

Fotogalerie
6 fotografií