Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie vyřešila 8 let starou vraždu z Lipna: Podezřelý byl i Fritzl

Policisté objasnili osm let starou vraždu.
Policisté objasnili osm let starou vraždu.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
9. října 2015
15:20

Jihočeští kriminalisté pravděpodobně objasnili osm let starou vraždu dvaačtyřicetileté ženy ze Slovenska, jejíž pobodané tělo se našlo u Lipenské přehrady. Na základě nových důkazů obvinili z činu jednašedesátiletého muže z Ústí nad Labem, kterému hrozí deset až 15 let vězení.

Zavražděná Slovenka poskytovala sexuální služby na silnici E55 v obci Skoronice na Českokrumlovsku. Naposledy byla spatřena živá 12. srpna 2007 v noci. O čtyři dny později její tělo objevil rekreant na pláži v Černé v Pošumaví. Podle pitvy leželo ve vodě dva dny. Kvůli podezření z vraždy tehdy skončil ve vyšetřovací vazbě v Salcburku Rakušan.

Když se ale prokázalo jeho alibi, byl propuštěn. Původně byl mezi podezřelými i Josef Fritzl, který ve svém sklepě věznil 24 let svou dceru. V období vraždy se totiž pohyboval v okolí Lipna.

Policie je přesvědčena, že obviněný muž z Ústí prostitutku ubodal v lese u Skoronic. „Podle všech indicií pak zavražděnou naložil do kufru vozu a odvezl k přehradě, kde tělo hodil do vody,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Nové důkazy, svědectví a informace, které vedly k objasnění vraždy, podle něj získali jihočeští kriminalisté ve spolupráci se specialisty z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

vrahrychtar ( 10. října 2015 07:54 )

mela kecky jak Majkl Jordan..

ejvm1712 ( 9. října 2015 18:07 )

Jak na tohle mohl někdo vlíst?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání