Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Panny, obklopte se modrou, Býci, zelenou: Která barva je ta pravá?

/
  • Na každé znamení se v červené cítí dobře
    Na každé znamení se v červené cítí dobře (shutterstock.com)
    10. října 2015 ● 06:00

    Barvy mají vliv na naši psychiku i na to, co vyzařujeme do okolí. Někdo chodí v červené rád klidně i do práce, jinému přijde příliš vyzývavá i na rande. Vše záleží na naší povaze a na tom, v jakém znamení jsme se narodili. Každé znamení má jednu barvu, která podtrhne jeho osobnost, dodá mu energii, kterou pak vyzařuje do okolí. Kterou barvou se mají obklopit Štíři? A co udělá žlutá s takovými Lvy?

  • 1.

    Beran – červená

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Pro Berany je volba jednoznačná: červená. Znamení Berana je spojeno s vášní, nezdolnou energií a nadšením a červená je ta, která to dokonale symbolizuje. Nebojte se obklopit červenými věcmi. Dodají energii i vám a teprve potom poznáte, jakou studnicí vášně můžete být pro své okolí. Jste inspirativní, svět potřebuje vašeho ohnivého ducha. Tak si to v červené užijte. Budete se cítit skvěle.

  • 2.

    Býk – zelená

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Energie země, klid, vyrovnanost. Není divu, že Býkům svědčí zelená. Je symbolem mladosti, takže hezky charakterizuje věčné dítě, které se v nitru každého Býka ukrývá. Je spojována s rodinou, jednotou a srdcem, je to také barva srdeční čakry. Noste zelenou, obklopte se zelenými rostlinami a uvidíte, že harmonie, klid a šťastná rodina nemusí být ve vašem životě cizí slova.

  • 3.

    Blíženci – oranžová

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Oranžová je barva družnosti, rozmanitosti a inspirace a ty jsou vlastní jedině Blížencům. Stejně jako Blíženci i oranžová dokáže být v každé situaci různá – na jednu stranu ohnivá a energická, na druhou uklidňující. Je to barva, která podporuje objevování a zkoumání, což Blížencům vyhovuje.

  • 4.

    Rak – fialová

    Máte skvělou intuici i představu, jak by věci měly fungovat. Jste pečující a starostliví, pokud ale věci nejdou podle vašich představ, býváte často rozladěni. Fialová je barva, která dokáže Raky více propojit s všedními dny a jejich očekávání učinit realističtější. Barva vám pomůže více se ponořit do svých snů a emocí a porozumět jim. Zkuste si pořídit do ložnice fialové závěsy, možná lépe porozumíte svým snům.

  • 5.

    Lev – žlutá

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Milí Lvi, pokud si myslíte na žlutou, myslíte si správně. Zářivé, energické sluneční znamení ani nemůže mít barvu jinou. Stejně jako slunce šíří své paprsky a teplo, sáláte vy svůj humor, odvahu, inteligenci a sílu. Nebojte se, že se se žlutým doplňkem nebo ve žlutých šatech stanete až moc centrem pozornosti. O to místo si říkáte stejně, ve žluté vám to půjde snáz.

  • 6.

    Panna – modrá

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Heslem Panny je "zůstat v klidu, rozmyslet se a jít dál". Proto jim bude dobře tam, kde je hodně modré. Modrá je dokáže patřičně zklidnit a zároveň povzbudit jejich mozkovou činnost. Panny jsou velmi empatické a citlivé k potřebám druhým. Modrá je v souladu s krční čakrou, pomůže Pannám lépe komunikovat se svým okolím a být nápomocna svým blízkým. Zahalte se do modré deky někde, kde rády relaxujete.

  • 7.

    Váhy – zelená

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com

    Jako znamení milující rovnováhu vás jistě nepřekvapí, že barvou ideální pro Váhy je zelená. Příroda, harmonie a vyrovnanost vám dělají dobře. Barva spojená se srdeční čakrou vám pomáhá roztřídit věci důležité od těch zbytečných. Je symbolem zdraví, o které se vždy pečlivě zajímáte a staráte. Podobně jako Býci i vy budete šťastní v domě plném zelených rostlin.

     

  • 8.

    Štír – červená

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Červená dokáže zasáhnout, proniknout hluboko a vyvolat pocity, které byly pohřbené zdánlivě hluboko... stejně tak to dokáží i Štíři. Dají se přirovnat k sopce, navrch nenápadní, uvnitř plni energie a vášně. Červená je barva základní kořenové čakry, která nám dává sílu vytrvat a dosáhnout toho, co chceme. Zkuste si pořídit do obývacího pokoje obraz nebo plakát s převažující červenou: to vám pomůže zbavit se úzkosti a harmonizovat svůj vnitřní svět.

     

  • 9.

    Střelec – fialová

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Milí Střelci, s vaší radostí z objevování nového ladí jediná barva: fialová. Dokáže povzbudit vaši intuici a podpoří vás ve vaší touze po dobrodružství. Zároveň je to také barva korunní čakry, která přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Fialová vám pomůže ve chvílích, kdy se potřebujete zklidnit a najít odpovědi na důležité otázky. Pomáhá zklidnit i hyperaktivní děti.

  • 10.

    Kozoroh – indigo

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Kozorozi se umí orientovat ve zmatku a dokáží jasně vidět i přes neproniknutelnou tmu. Vaše schopnost proniknout lesem nesmyslů je velkým darem pro vaše okolí a lidé vás proto vyhledávají. Barvou rozumu a míru je indigo. To je zároveň barva šesté čakry zvané třetí oko. Ačkoliv je vaším největším přítelem rozum a intuice je to poslední,na základě čeho děláte rozhodnutí, zkuste ji občas naslouchat. Indigová barva vás k tomu bude inspirovat a váš život bude plynout harmoničtěji.

  • 11.

    Vodnář – fialová

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři patří mezi nejcitlivější znamení zvěrokruhu. Jejich bohatý vnitřní svět a vnímání věcí kolem sebe je často žene k uměleckým profesím, k hudbě, malování, psaní. Fialová v sobě skrývá červenou i modrou, barvy energie a klidu a ty ve vás stále vedou boj. Pořiďte si prsten nebo náhrdelník s ametystem, pomůže vám tyto dva póly harmonizovat a díky tomu lépe porozumět věcem kolem sebe. Fialová vám pomůže vytáhnout vás ze své ulity, kde je vám někdy až moc dobře.

  • 12.

    Ryby – indigová

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Ryby nemusí věci vidět, Ryby je často prostě tak nějak cítí. Proplouvají světem ve své vlastní bublině a leckdy z ní ani nepotřebují vyplout. Vystačí si samy se svým světem. K indigové barvě patří volnost, mírumilovnost a představivost. Snícím Rybám jako barva čakry třetího oka pomůže rozlišit, co je pro ně podstatné a pomůže jim nalézt cíl, ke kterému chtějí směřovat.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz