Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oběd do stovky v centru Prahy? 5 tipů, kde to je možné

/
  • Kde se dá v Praze najíst do stovky?
    6. října 2015 ● 17:31

    Bloumáte centrem Prahy a přepadl vás hlad? Pokud se nehodláte odbýt pouze párkem v rohlíku, pečenou klobásou, kebabem nebo jinou rychlovkou do ruky, můžete si zajít i do některé z restaurací či hospůdek. Mnohé totiž nabízejí polední menu za ceny, které vás v této lokalitě příjemně překvapí.

  • 1.

    Je libo řízek nebo svíčkovou?

    Kdo by odolal pravé české svíčkové, dozlatova usmaženému vepřovému řízku nebo si nepošmákl na tradičním knedlu zelu vepřu. Dobroty klasické české kuchyně pro opravdové jedlíky nabízí v Praze 1 téměř každý druhý podnik. Kam si zajít na poctivou českou klasiku a skvělé čepované pivo?
    ■ Restaurant Havelská koruna, Havelská 21 a 23. Poctivou svíčkovou tu nabízejí za 85 Kč, čočku s okurkou za 53 Kč!
    ■ Restaurace Český ráj, Jungmannovo nám. 763/3. Polední menu se pohybuje od 89 Kč, tolik tu stojí například smažený sýr nebo pečené kuřecí stehýnko s bramborem.

    Svíčková na smetaně
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Jde to i bez masa!

    Pokud se stravujete alternativně, můžete si zajít buď do některé z restaurací, které v rámci svého denního menu pamatují i na vegany nebo vegetariány, nebo do speciálního podniku, který se na bezmasé jídlo zaměřuje. Co doporučujeme?
    ■ Dhaba Beas, Vladislavova 24. Jde o samoobslužnou vegetariánskou jídelnu, kde jsou k mání dobroty inspirované tradiční indickou vegetariánskou kuchyní. Cena hlavního jídla je počítána podle váhy, 100 g za 20,90 Kč.

    Vegetariánské kari
    Autor: David Háva

  • 3.

    Stylově a levně

    Na Malé Straně můžete spojit výlet do historie i s výtečným obědem. Doporučujeme zajít do domu U Osla v kolébce, kde sídlí Muzeum alchymistů, ale i stylová restaurace. Ceny za hlavní jídlo, například hovězí guláš, hovězí na houbách, rozstřeleného ptáčka nebo halušky se zelím a s uzeným, se tu pohybují kolem 85 korun.
    ■ Restaurace Kellyxír, Jánský vršek 8. Hovězí guláš nebo hovězí na houbách tu vyjde na 85 Kč!
    ■ Tlustá myš, Všehrdova 547/19. Denní menu láká třeba na vepřová játra na slanině za 85 Kč!

    Hovězí guláš
    Autor: Velkopopovický kozel

  • 4.

    V italském duchu

    Máte chuť na křupavou pizzu přímo z kamenné pece nebo dáváte přednost těstovinám či zeleninovému salátu? Dobroty inspirované hlavně italskou kuchyní a vařené ze surovin, které jsou přímo z Itálie, nabízí i v samotném centru metropole řada restaurací. Kde najdete cenově dostupné polední menu kolem 95 Kč?
    ■ Pizza restaurant Václavka, Václavské náměstí 48. Penne se slaninou nebo pizza stojí v poledním menu 95 Kč.
    ■ Pizzeria U chlupatýho ducha, Konviktská 6. Denní menu tu připravují už od 75 Kč!

    Pizza
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Tip redakce: Oběd rychle, chutně i zdravě!

    Chcete se najíst rychle, dobře a za slušnou cenu? Pak si zajděte do samoobslužné restaurace Presto Florentinum, na Florenci 15. Denní menu, které se skládá z polévky a hlavního jídla, tu stojí 99 korun! Pochutnat si můžete například na kroupové polévce s houbami, vídeňském guláši, jelení kýtě se švestkovou omáčkou a dalších skvělých „hotovkách“. Bohatá je i nabídka salátového pultu. Mají tu i službu JÍDLO TO GO, takže vám vybranou dobrotu zabalí s sebou. Platit můžete také kreditkou.

    Salát
    Autor: Profimedia

    Fotogalerie
    6 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

jacobska: Spouští se nová super služba s kompletní nabídkou restaurací http://www.menumesto.cz/

(30. 10. 2015 15:04)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy