Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slovenský hotel lehl popelem. Jeden člověk zemřel, 130 hostů se muselo evakuovat

Autor: ČTK, lm - 
6. října 2015
08:58

Jeden člověk zemřel a dalších sedm lidí se zranilo při rozsáhlém požáru hotelu Junior v lyžařském středisku Jasná v Nízkých Tatrách na Slovensku. Hasiči z budovy evakuovali přes 130 lidí. Požár vypukl dnes časně ráno a oheň pak zasáhl celou sedmipodlažní stavbu, informovala ČTK mluvčí hasičů Zuzana Farkasová.

Hořet začalo v kuchyni v úterý kolem půl čtvrté ráno. Požár brzy zachvátil celou sedmipodlažní dřevěnou budovu. Povoláno muselo být čtyřicet hasičů z Liptovského Mikuláše, Ružomberka, Žiliny a Popradu.

V hotelu tou dobou pobývalo více než 130 hostů, kteří museli být evakuováni. „Budil jsem lidi a pomocí plachet jsme opouštěli hotel. Svázali jsme je a slézali,“ popsal noční situaci serveru Čas.sk jeden z evakuovaných hostů. Osm lidí se nadýchalo kouřových zplodin, mezi nimi i jedno dítě. Při požáru zahynul 54letý muž ze žilinského okresu.

Mezi zraněnými nebyl žádný český občan, uvedlo na dotaz ČTK české ministerstvo zahraničí.

Hotel Junior se nachází přímo u sjezdovky a v největším slovenském skiareálu v Jasné pod horou Chopok patřil k větším ubytovacím zařízením. Nabízel ubytování v 80 pokojích a deseti apartmánech.

naidka ( 6. října 2015 19:37 )

Já bych radši brala výhľad na vaše medvedě, to mám vždycky Vánoce.

kacota ( 6. října 2015 19:01 )

Cestou na Liptov, do Demänovskej doliny, je po pravej strane neďaleko Ružomberka salaš Krajinka.. Výborné jedlo, nádych histórie a božský výhľad na kozy

kacota ( 6. října 2015 12:46 )

zdraviím https://m.youtube.com/watch?v=RRNpUJFpF3c Hotel je (bol) mimoriadne obľúbený, na fantasticky položenom mieste, so zaujímavým trošku retro nádychom - čo je plusom popri nových neosobných moderných skleneno- nerezových monštrách za vysoké ceny. Je to hotel vychýrený v mládežníckych kruhoch, v okolí veľká konkurencia - preto postupne rekonštruovali, ideálne podmienky na turistiku, lyžovanie, wellnes atd.. Vrelo odporúčam aj iné prevádzky - je ich tam požehnane Len Demanovskú ľadovú jaskyňu nie, tá je už bez ľadu bohužiaľ Požiar sa šíri rýchlym sposobom, preto majú okolité objekty strach , les je po tohtoročnom lete úplne vyprahnutý ako Sahara

eyhel ( 6. října 2015 11:48 )

Ou, hustý , to je škoda po všech směrech.

naidka ( 6. října 2015 11:01 )

Je to škoda, taková krásná stavba. Ahoj, Kačota.

Zobrazit celou diskusi