Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šokující výrok miliardáře Trumpa: Masoví vrazi jsou tak trochu géniové

Autor: mb - 
5. října 2015
21:00

Miliardář a kandidát na prezidenta USA Donald Trump (69) poskytl rozhovor americké stanici NBC. A zkusil posunout laťku vlastní prostořekosti ještě o stupeň výš. Trump je znám svými provokativními výroky, ale tentokrát prohlásil, že jsou masoví střelci „svým způsobem geniální“.

„Podívejte, jsou to nemocní lidé, ale často bývají inteligentní. Jsou odporně úchylní, ale svým způsobem geniální. Dokážou narušit systém,“ prohlásil Donald Trump. Excentrický boháč tak reagoval na masakr v Oregonu, kde 1. října Christopher Harper-Mercer (†26) postřílel devět lidí a dalších devět zranil.

Více zbraní zastaví masakry, míní Trump

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump též prohlásil, že regulace zbraní nevyřeší problém masakrů ve Spojených státech. Řešením je prý více zbraní. „Něco vám řeknu – kdyby bylo ve škole pár učitelů se zbraněmi, mohlo to dopadnout jinak,“ řekl Trump v sobotu svým příznivcům na setkání v Tennessee a zároveň se vyznal z lásky ke zbraním. Sám minimálně jednu vlastní a v případě nouze by ji neváhal použít.

Úřadující prezident Barack Obama (54) vyjádřil po masakru v Oregonu frustraci nad tím, že k těmto masovým vraždám dochází v USA prakticky každých pár týdnů, měsíců. Zároveň se už poněkolikáté vyslovil pro větší kontrolu zbraní.

Donald Trump nasadil zcela opačný přístup a zatím se mu strategie vyplácí. Mezi republikány je absolutní jedničkou, průzkumy veřejného mínění ukazují, že ho podporuje 25,6 procent republikánských voličů. Až daleko za Trumpem je pak Ben Carson (64) se 17 procenty.

diskuterrr ( 6. října 2015 03:16 )

Je odporný, narcistický sadista.

ruudazvostravy ( 5. října 2015 22:56 )

 Von ten Trumpeťák je svím spůsobem taki gényjus,dyš dokázal ouspješně napr*dcat tu brněnckó škébly Ívankó.

Zobrazit celou diskusi