Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gangster Berdych zase přišel o svobodu: Oženil se s dívkou, která na něj čekala 11 let!

Autor: Tomáš Koníček - 
3. října 2015
12:22

Předčasně vyšel z vězení letos v červnu, ale v pátek opět přišel o svobodu. Šéf proslulého gangu David Berdych (42) se totiž včera oženil. A Blesk byl na jeho svatbě přítomen...

Berdych byl ve vězení za únosy a loupeže, které organizoval jako jeden z hlavních vůdců gangu, který po něm získal i jméno – Berdychův gang. Za mřížemi měl strávit 15 let, na svobodu vyšel po 11 letech, se sedmiletou podmínkou.

Do chomoutu vlezl v pátek s přítelkyní Marií Královcovou, která na něj 11 let trpělivě čekala. »Ano« si řekli v pražském Libeňském zámečku v půl jedenácté. Berdych se snaží žít v anonymitě a neupozorňovat na sebe.

Kvůli tomu, že se na svatbě objevili fotoreportéři Blesku, byl dost naštvaný. „Mě taky pořád někam posílali a za to jsem dostal jedenáct let. Dejte mi už konečně pokoj,“ řekl rozmrzele a s pětadvacítkou svatebčanů zamířil do obřadní síně.

Ceremonie trvala dvacet minut. Snoubenci si na ní nechali zahrát například píseň Voda, čo ma drží nad vodou od slovenské kapely Elán. Novomanžele pak zasypala rýže od svatebčanů a došlo třeba i na házení kytice.

Berdych s čerstvou paní Berdychovou rozpustile zapózoval svatebnímu fotografovi a s rodinou a kamarády se odebral do blízkého hotelu Troja, který má jen kousek od bytu, kde nyní s už manželkou bydlí.

Video Exkluzivně: Tajná svatba gangstera Berdycha. Vzal si krásnou Marii - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Berdychovy hříchy

  • Berdych byl podezřelý z brutálních mordů, ale nakonec byl ve vězení »jen« za únosy a loupeže, přitom se mluvilo až o dvaceti vraždách.
  • Pracoval do roku 1994 jako člen ochranky Discolandu Sylvie, který patřil Ivanu Jonákovi.
  • Pak se z něj stal gangster se vším všudy. například v roce 1996 unesl s kumpány zlatníka Václava Tomana, který byl nalezen mrtvý ve Slapské přehradě.
  • Dalším zmizelým byl třeba starožitník Jan Skala, toho už nikdo nikdy neviděl.
  • Berdychův gang čítal asi padesát hlav.
  • Nakonec se prokázalo, že spolupracoval s elitními policisty.
  •  Dokonce dostával veškeré informace o vyšetřování svých případů, nebo měl přístup k policejním linkám, které odposlouchával. Mnoho z policistů pak nakonec bylo odsouzeno.

Někdejší kulturista byl z vězení propuštěn jako poslední z gangu. Byl pohublý a podmínečné propuštění (má být pod dohledem probačního úředníka) získal i díky kamarádovi Františku Adamcovi, který se zaručil, že mu dá práci. Údajně na pozici technik-skladník.

Podle redaktorů časopisu Týden, kteří několik dní Berdycha sledovali, se ale tímto způsobem neživí. Vídali ho na různých stavbách nebo benzinkách. Často se prý rozhlíží, jestli ho někdo nesleduje.

Berdych a jeho gang prý na únosech podnikatelů vydělali 100 milionů. Žádné peníze se ale nikdy nenašly, resp. policie žádné nezabavila. Propuštěný vězeň prý dluží věřitelům asi dva miliony a s partnerkou žije skromným životem. Například jezdí starou mazdou a bydlí v družstevním bytě.

pelagie ( 4. října 2015 08:42 )

Jenom ten Kájínek tam bude navěky ....spravedlnost ???? žádná není !!!

( 4. října 2015 03:57 )

Nechapu jak mohli tuhle sviní pustit,ten měl dostat doživotí!Ten je možný jen v tomhle státě!Nezbývá než doufat že ho někdo zastřelí!A ta *** že si veme toho smejda to je fakt síla!

naidka ( 3. října 2015 18:27 )

To nezní moc optimisticky. To si radš odpustím.

naidka ( 3. října 2015 18:18 )

Ty už se chystáš do hrobu?

naidka ( 3. října 2015 18:03 )

A na tom jsi byl gde, Bohušu?

Zobrazit celou diskusi