Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dahlgren chce být stíhán na svobodě: Podal stížnost na vzetí do vazby!

Autor: ČTK - 
2. října 2015
16:24

Brněnský městský soud předal Krajskému soudu v Brně k vyřízení stížnost Američana Kevina Dahlgrena na jeho vzetí do vazby. ČTK to dnes řekla mluvčí městského soudu Gabriela Stočková. Cizinci hrozí za vraždu jeho čtyř příbuzných doživotí. Krajský soud nemá zákonem stanovenou lhůtu, do kdy musí o Dahlgrenově stížnosti rozhodnout. Jeho advokát Richard Špíšek dnes ČTK řekl, že rozhodnutí očekává do dvou týdnů. Dahlgren chtěl být stíhaný na svobodě, nabízel kauci.

Třiadvacetiletého Dahlgrena vydaly koncem srpna USA do České republiky ke stíhání za čtyřnásobnou vraždu jeho příbuzných. Po převozu do Brna byl umístěn v policejní cele, kde se hned rozhodovalo o jeho vzetí do vazby. Američan nabízel kauci.

Soudce Michal Kabelík ale možnost, že by byl stíhaný na svobodě, zamítl. Proto se již jednání nedostalo do stavu, kdy by padla konkrétní částka, kterou chtěl Dahlgren zaplatit. Proti rozhodnutí o vazbě si podal stížnost. Krajský soud v Brně jí může vyhovět, což by znamenalo, že by se jednání konalo znovu, anebo ji zamítnout. Cizincův advokát nepředpokládá, že stížnost bude úspěšná. Po vraždě Američan uprchl z ČR do své vlasti.

Nyní je ve vazební věznici v Brně-Bohunicích, kde by měl čekat na svůj proces. Termín ještě nebyl stanoven. Zatím se konají policejní výslechy a duševní stav cizince zkoumají psychiatři a psychologové. Cílem je zjistit motiv činu. Spekulovalo se o psychických problémech Američana.

Dahlgren je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil v Brně-Ivanovicích svoji sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Po činu prý založil v jejich rodinném domě požár. Mrtvé objevili při jeho likvidaci přivolaní hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letecky do USA. Po přistání jej na letišti v jeho vlasti zadržela policie. Skončil ve vězení a dva roky se vedly spory o tom, zda jej vydat do ČR. Dahlgren je prvním Američanem, jehož USA vydaly do ČR ke stíhání.

avina ( 2. října 2015 22:12 )

starypes---Rath zavraždil 4 lidi?! Ty jseš blb, do všeho motáš politiku.

ooo.4 ( 2. října 2015 20:57 )

Proto nám ho vydali.Protože tam by toho psychopata museli pustit mezi normální lidi, tak radši udělali výjimku a vydali ho nám.

buban ( 2. října 2015 20:37 )

Při stavu českého soudnictví bych i věřila tomu, že mu vyhoví.

kerloss ( 2. října 2015 19:18 )

 Proc na svobode? Uz jednou utekl, muze znova. On zabil 4 lidi a kdyz vemu Kramneho tak jen 2 lidi a sedi v cele skoro 2 roky. Proc on by mel mit vyjimku? Vrah patri za mrize dokud soud nerozhodne o vine nebo nevine. Stejne jako u Kramneho.

majojo ( 2. října 2015 19:16 )

Tam je jim docela šumák, když si jejich občan vyrazí zastřílet do džungle. Jestli trefí Čecha nebo Somálce - jsou to všechno podlidi, ale Dahlrgren je Bůh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání