Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fenku pekl v troubě 3 minuty při 100 stupních: Šílený majitel míří k soudu

Autor: Vlaďka Hradská - 
29. září 2015
14:48

Hrůzné chvíle připravil fence Megie (6) její majitel (21). Ve vzteku ji nacpal do elektrické trouby, tu rozpálil a nebohé zvíře v ní zaživa pekl několik minut. Teď ho čeká soud.

„Mladíka jsme nyní obvinili z týrání zvířat zvlášť surovým nebo trýznivých způsobem. Kříženku labradora držel v troubě rozpálené na více než 100 °C nejméně tři minuty,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. Policisté případ šetřili od poloviny července, než padlo obvinění. Tyranovi za to hrozí až 2 roky vězení.

Podle policistů obeznámených s případem si mladík počínal jako smyslů zbavený. Posílený alkoholem a prášky nacpal zvíře do trouby u sporáku zřejmě jen proto, že mu vadilo jeho štěkání. „Zasáhl až spolubydlící a přivolal policii. Zvíře mělo spálenou srst na hřbetě, na hlavě a na tlapkách popáleniny 2. stupně. Ze zranění se vzpamatovávalo několik týdnů,“ potvrdil policista Milan Bajcura. Podle jeho slov veterináři ani kriminalisté tak brutální týrání zvířete v posledních letech na jihu Čech nepamatují.

Megie měla smutný osud

Kříženka labradora Megie toho moc hezkého v životě nezažila. Poprvé se ocitla v útulku před rokem a půl poté, co pobíhala bezprizorně po silnici. Ujala se jí rodina, která ale fenku vrátila. Prý se jim zdála moc temperamentní.

Z druhého majitele se vyklubal brutální „magor“, který ji po 5 měsících péče nacpal do rozpálené trouby. „Megie je velmi milá a hodná. Trpělivě snášela léčbu, nechala si bez problémů převazovat rány. Ty se jí naštěstí rychle hojily. Hrůzný zážitek na ní nenechal psychické stopy. Nyní má nového majitele, který se o ni dobře stará, a ona se od něj ani nehne,“ řekla Vladimíra Garajová z psího útulku v Českém Krumlově.

 

naidka ( 29. září 2015 18:06 )

Magorům zvířata do pracek nepatří! Případ míří k soudu? To bude bu bu bu, ty ty ty, jako s tím kreténem, co utýral koně.

andorea ( 29. září 2015 15:49 )

Primitiv!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání