Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Cameron šňupal kokain a hulil trávu, tvrdí kontroverzní biografie

Autor: ČTK, shp - 
21. září 2015
19:08

Britský premiér se pořádně zapotil. Ne kvůli hlasování v parlamentu ani kvůli kontroverzním novelám. Nová biografie ho totiž v mládí popisuje jako pařmena, který neřekl ne drogám. Na Oxfordské univerzitě byl prý členem klubu huličů marihuany a později v jeho domě, který sdílel s manželkou, běžně koloval kokain.

Britský konzervativní premiér David Cameron za svých studentských let údajně žil prostopášně, bral drogy a podílel se na šikanování se sexuálním podtextem. Tvrdí to alespoň podle webu listu Daily Mail životopis, který napsal britský milionář, podnikatel a bývalý místopředseda konzervativní strany Michael Ashcroft.

Jde o nejvýbušnější politickou autobiografii tohoto desetiletí, která vzedme vlny, tvrdí deník. V ukázkách z chystané knihy Daily Mail například uvedl, že Cameron byl v Oxfordu členem klubu kuřáků drog zvaného Flam Club a klubu pro bohatou elitu Bullingdon Club, známého nadměrným pitím alkoholu.

Podle deníku The Independent by ale premiérovi mohlo uškodit především tvrzení, že Cameron v roce 2009 věděl, že štědrý člen Konzervativní strany lord Ashcroft neplatil řádně daně za majetky v zámoří. Když se na to v březnu 2010 přišlo, Cameronův mluvčí řekl, že premiér se to dozvěděl teprve před měsícem. Podle nové knihy to ale prý věděl už od předchozího roku.

Bývalý pokladník Konzervativní strany Ashcroft, který patřil i k nejvýznamnějším dárcům strany, podle BBC připustil, že má osobní „výtku“ vůči premiérovi poté, co mu Cameron nenabídl významný post v koaliční vládě. „Přes mé zklamání moje kniha o Cameronovi není o nějakém zúčtování,“ ujistil ale podle BBC devětašedesátiletý autor knihy, kterou nazval Call Me Dave (Říkejte mi Dave).

krllo ( 21. září 2015 20:33 )

A také strkal penis do hlavy prasete ! Už tehdy se asi chtěl zalíbit muslimům

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa