Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Diktátor Kim Čong-un (32) : V Severní Koreji otevírá tábor pro surfaře!

Autor: vk - 
14. září 2015
06:30

Severokorejský diktátor Kim Čong-un (32) dal mozkové vlny do pohybu a rozhodl: Z KLDR bude surfařská velmoc! V pracovních lágrech se vyzná, s táborem pro surfaře ale potřebuje poradit. Proto povolal experty.

V roce 2003 trpělo podle Amnesty International přes 13 milionů lidí v KLDR podvýživou. Ani teď není situace v rudé komunistické zemi růžová. Většina Severokorejců stále nemá co jíst a statisíce lidí živoří v pracovních táborech.

Soudruh Kim se ale rozhodl, a peníze tak půjdou na výstavbu dalšího tábora – tentokrát pro surfaře. Vznikne na východním pobřeží a povede ho skupinka zdatných surfařů z USA, Itálie, Číny a Německa. Šéfem má být italský profesionální surfař Nicola Zanella, který trénuje tým čínských surfařů. A sekundovat mu bude Andrea Lee z americké cestovní kanceláře Uri Tours.

Kim si už kvůli tomu pozval experty, které čeká průzkum pobřeží, pláží či analýza mořského dna. „Pro surfování to tam vypadá slibně. Je to asi šest hodin jízdy od hlavního města Pchjongjangu, prostor pro tábor je perfektní,“ mne si spokojeně ruce Zanella.

„Často dostáváme otázky týkající se etiky. Ale věříme v to, co děláme. Z turismu může profitovat i Severní Korea. Zajistí to lidem nové pracovní příležitosti,“ věří Lee.

KDY? CO? ZA KOLIK?

Kdy bude: Potrvá týden, začíná 13. září 2016.

Program: Lekce surfování, táboráky, večeře na pláži, možnost poklonit se sochám Kim Ir-sena (†82) a Kim Čong-ila (†69) v Pchjongjangu.

Cena: V přepočtu 66 tisíc Kč. V ceně je zahrnuta i cesta metrem v metropoli či návštěva demilitarizované zóny, která je na hranicích s Jižní Koreou.

Tohle se mu už (ne)povedlo

Skiareál bez lidí: S velkou pompou otevřel v roce 2014 Kim Čong-un luxusní skiareál. Plánoval, jak svahy na kopci Masik bude brázdit 5000 lyžařů denně. Nakonec 110 km sjezdovek nesjíždí nikdo.

Léčí AIDS: „Máme lék na MERS, ebolu, SARS a AIDS,“ bili se v srpnu do prsou severokorejští soudruzi. S jejich existencí se to ale má jako s jitrnicí v pohádce Obušku z pytle ven. Nic takového svět ještě neviděl.

Nový terminál: Kim také letos otevřel v metropoli moderní letištní terminál. Ve švech ale nepraská, neboť na letenky nemá většina Severokorejců peníze. Lety se převážně odehrávají na trase Pchjongjang – Peking.

Vrátil čas: KLDR má od 15. srpna vlastní časové pásmo. Diktátor chtěl vzdorovat imperialistům a nařídil, že se ručičky na hodinách posunou o třicet minut zpět. I stalo se tak.

ruudazvostravy ( 14. září 2015 17:08 )

 Tendle Kymčok dovede dycynki přýjemně překvapyt.Holt svjet se bude muset vot něj eště hodně učyt,abi nezhebnul třeba na zaražený pr*dy.

santikxauz ( 14. září 2015 10:22 )

Zajímavé,že diktátora světa Obamy si tak často nevšímáte.

ivoadler ( 14. září 2015 09:39 )

Další z "velkých skoků" velkého Kima. Ale jedno plus snad je. V severní Koreji už lidi neumírají hlady a je i nabídka průmyslového zboží.

Zobrazit celou diskusi