Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fenka Sára z množírny: Rodila jedno štěně za druhým, pak ji hodili mezi odpadky

Autor: Saša Vetkovská - 
14. září 2015
00:00

Kňourání ozývající se z kontejneru zaujalo strážníky v Mimoni. Když kontejner otevřeli, našli ve smetí drobounkou, hladovou a bolestí ztrápenou fenku německého trpasličího špice.

Je zřejmě další psí mámou, která rodila u množitele jako na běžícím pásu. Když už nemohla, vyhodil ji jako starou kůži do smetí. Strážníci zuboženou fenku odnesli na veterinární kliniku, aby tam ukončili její trápení. Měla zlomenou pravou přední nohu, kolenní kloub, pravou nožičku vyvrácenou do pravého úhlu, mléčné žlázy plné nádorů. Má za sebou řadu porodů.

„Řekl jsem, že ji nezabiju, že jí dáme najíst a uspíme ji až druhý den,“ vzpomíná veterinář Zdeněk Vepřek. Sára, jak jí později začali říkat, po jídle skočila a ráno zase s chutí baštila. „Bojovala o život, a tak jsem se rozhodl, že jestli má umřít, tak raději při snaze prodloužit jí život než píchnutím injekce,“ dodává zvěrolékař. Na své náklady jí odoperoval nádory a spravil koleno.

Případ týrané Sáry nyní šetří policie. Najít odporného množitele se zatím nepodařilo.

Sára se začala uzdravovat a přišla další šťastná chvíle. Našla domov v Praze. „Rehabilitovali jsme. Nožičku jsme natahovali třikrát denně. Naříkala a my jsme nad ní plakali,“ líčí Sářiny útrapy Jana D. (60), která se fenky ujala.

Jak se ukázalo, fence je už 15 let, přesto její nová rodina nelituje, že ji má. „Víme, že její život potrvá týdny, měsíce. Chceme, aby poznala, že jsou i hodní lidé,“ dodává Jana D.

tenerife ( 14. září 2015 18:03 )

Ten článek mě fakt hodně zasáhl,máme už třetího psa,vím, kolik radosti a lásky pejsek může dát,měli jsme středního knírače, bígla,teď máme jacka russella,vzhledem k našemu věku je to náš poslední pes,nechápu, že člověk svému nejlepšímu příteli dokáže dělat ze života peklo. Moc děkuji panu veterinářovi, že dal Sáře najíst a tím ji doslova restartoval, že ji vrátil do života a nové majitelce přeji hodně krásných chvil se Sárou.

majojo ( 14. září 2015 15:06 )

Možná je to tím, že majitelé množíren jsou jaksi mimoevropského původu?

majojo ( 14. září 2015 15:04 )

A ty asi žereš psy.

topl ( 14. září 2015 14:58 )

Pokud u nás budou fungovat zákony , tak jak fungujou budou se tyhle prasárny dělat pořád ! Jenom se o tom mluví stále dokola . Parchanti co vlastníte množírny schnijte v pekle

majojo ( 14. září 2015 14:56 )

Bohužel - chtějí pěknýho pejska, ale ceny nastavené rgistrovanými chovateli jsou pro mnoho lidí neúnosné. Kdybych si ještě chtěla pořídit pejska, obrátila bych se na útulek. Tam jsou i papíroví pejsci a dokážou být vděční za každé pohlazení. Mimochodem, co s exkrementů, na které si tu tolik lidí stěžuje, týče, ať si laskavě všimnou, kdo to na ulicích sbírá. Důchodci nebo namachrovaní blbečci s baskervilem na vodítku - mnohdy i bez něj? A komu dají měšťáci pokutu? Babce s krysaříkem nebo tomu vlkodavovi nez vodítka?

Zobrazit celou diskusi