Další novinkou, kterou Apple telefonům nadělil, jsou vylepšené foťáky. Zadní dostal rozlišení 12 megapixelů a přední, který bude nově pro pořizování selfie umět využít displej jako blesk, 5 megapixelů. Do volného prodeje se nové iPhony dostanou 25. září, ovšem Česko v první vlně zemí chybí. Do konce roku však dorazí i sem.

Telefony iPhone jsou vlajkovým produktem Applu, který je na jejich prodeji silně závislý. V uplynulém čtvrtletí tvořily tržby z iPhonů skoro dvě třetiny celkových příjmů společnosti. Podle analytika Patricka Moorheada ze společnosti Moor Insights & Strategy si většina zákazníků kupuje nový chytrý telefon po zhruba dvou letech, takže naději na velké tržby má prý Apple stále slušnou.

Vychytávky iPhone 6s a iPhone 6s Plus

- Apple po vzoru Huawei předestavil 3D touch – rozpozná sílu dotyku a nabídne dotykovou odezvu

- Displej reaguje na dotyk jemnými vibracemi, speciální vibrační motorek je zcela nový a umožňuje jemnější a přesnější reakce

- V praxi: Třeba v mailu stačí přitlačit prstem na položku a ta se otevře v okně, po uvolnění prstu se vrátí přehled zpráv. Silnější stisk zprávu otevře.

- Fotoaparát dostal nově rozlišení 12 megapixelů.

- Apple se chlubí rychlejším autofokusem. Slibuje také přesnější barvy díky lepší izolaci jednotlivých obrazových bodů.

- Fotky mají mít i výrazně menší množství šumu a vylepšena byla schopnost fotografovat ve špatných světelných podmínkách.

- Vylepšen byl i přední fotoaparát, má rozlišení 5 megapixelů, pro selfie umí čelní foťák využít displej jako blesk.

- Telefon bude mít 4 barvy – stříbrnou, space grey, zlatou a růžově zlatou.

- Apple oznamuje ceny s úvazkem u amerických operátorů. Ty jsou stejné jako loni, levnější verze začíná na 199 dolarech, větší 6S Plus na 299 dolarech za provedení se 32 GB paměti.

- Předobjednávky začnou 12. září, prodej jako takový pak 25. září, ČR opět chybí v první vlně zemí, do konce roku ovšem Apple slibuje uvedení ve více než 130 zemích.

- Nové iPhony dostaly procesor A9. Oproti předchozímu A8 je o 70 % rychlejší v procesorových úkolech a o 90 % v grafických.

- Nové iPhony mají i novou čtečku otisků prstů Touch ID s vyšší citlivostí než doposud.

Fotogalerie
4 fotografie