Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Žalobci nesouhlasí s osvobozením Nečasové. Ištvan a spol. podali odvolání

Jana Nagyová (50), nyní Nečasová, podle soudu nic neprovedla. Žalobci se odvolali.
Jana Nagyová (50), nyní Nečasová, podle soudu nic neprovedla. Žalobci se odvolali.  (Autor: Z. Pecák, L. Křivan)
Autor: ČTK, val - 
4. září 2015
17:20

S osvobozujícím rozsudkem v kauze bývalé šéfky kabinetu premiéra Jany Nečasové (dříve Nagyové) a údajného zneužití vojenské tajné služby nesouhlasí žalobci. V pátek se proto proti verdiktu odvolali. Tvrdí, že se soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Helena Králová nevypořádala s řadou důkazů.

Odvolání Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, které případ dozoruje, bude řešit Městský soud v Praze. Olomouckým žalobcům šéfuje Ivo Ištvan.

Nečasová čelila obvinění kvůli údajnému zneužití pravomoci úřední osoby, když ještě coby šéfka kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) nechala sledovat jeho manželku. Obžaloba pro ni požadovala 3,5 roku vězení.

Obvodní soud pro Prahu 1 ale v květnu vyřkl zprošťující rozsudek. Soudkyně Králová původně nechtěla svůj verdikt vysvětlovat. Jak ale nedávno informoval deník Právo, uvěřila prý obhajobě Nečase o tom, že se obával o život svůj a své rodiny, když před třemi lety požádal o pomoc tehdejšího ředitele vojenské tajné služby Ondreje Páleníka.

Pád vlády

Obžaloba nicméně trvá na tom, že to byla Nagyová, která nechala tehdejší Nečasovu manželku sledovat z osobních důvodů.

Celá kauza před dvěma lety předcházela pádu Nečasova kabinetu. Expremiér se posléze se svou bývalou podřízenou oženil. Žalobci nicméně Nečasovou stíhají také například za krácení darovací daně za luxusní kabelky a šperky.

tgbb. ( 29. září 2015 12:13 )

Standa Grossovic(ČSSD) shrábnul sto mega a bylo ticho po pěšině.

ellenic ( 5. září 2015 07:46 )

sendrazak Máš pravdu, ona v průšvihu a on to vezme na sebe, prostě hrůza, to není o lásce, on je podpantoflák a posera. To je jasné, jen to jak mu nadávala v těch telefonátech. V Karlových Varech mazali, aby asi nebyli lidem moc na očích, on před ní pár kroků a ona s psíky cupitala za ním. Ty telefonické rozhovory, prostě hrůza, já být bývalou manželkou Nečase, tak ji dám k soudu. Za ty urážky, které na jeho manželku vyslovila a k tomu hezky spočítat nemajetkovou újmu . Všechny dary odevzdat státu, protože to byla korupce jako hrom. Jestlipak ženušky dárců vědí o rozhazovačnosti svých manžílků . Oba mají z ostudy kabát a pěkně hnusný, nenositelný. Ani pobyt v Grandohotelu Pupp z nich slušné lidi neudělá .

ellenic ( 4. září 2015 19:43 )

Dnes jsem byla v Karlových Varech a koho tam nepotkám, mesdames Janulka Nečasová, v ruce vodítka od tří pejsanů a cupitala za manželem Petrem Nečasem. Nejsem si jistá, ale zmizela mi za rohem, kde je hlavní vchod do Grandhotelu Pupp. Pobavilo mne, jak mazala, asi nocují v Grandhotelu Pupp. Černý svetr, bílé kalhoty, Pet Nečas se nějak mračil a přitom bylo nádherné, slunečné počasí. Vypadal hrozně, pohublý, takový nešťastný . Z téhle prapodivné dvojice byli nejsympatičtější pejskové .

kobylai ( 4. září 2015 19:40 )

Griluju a hodně u toho piju pivo. Dám si přestávku a cigáro. Původně jsem byl kobylaA1, ale zablokovali mě

bizon_pepa ( 4. září 2015 19:06 )

Ištvánovi se nepodařilo splnit domácí úkol. Tak se ocitl v křeči. A možná i v něčích kleštích. Měl by proto už dávno hodit do ringu ručník.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa