Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Islámobijec Konvička dostal varovný vzkaz na vrata. Vyděsil jeho ženu

Autor: simao - 
2. září 2015
13:45

Lidi jako Konvičku v ČR nechceme. Tak si lze vyložit vzkaz na vratech jihočeského docenta a radikálního antiislamisty v jedné osobě Martina Konvičky. Muž, který je hlavním představitelem spolku Islám v ČR nechceme, se setkal s kuriózní výstrahou. Přeškrtnutou konvičkou, která však vyděsila jeho manželku. Teda, Konvička to aspoň tvrdí.

Přeškrtnutou konvičku našla na vratech chaty paní Konvičková. A zhrozila se.

„V dopoledních hodinách šokoval mou manželku symbol s přeškrtnutou zahradní konvičkou – symbol agresívních podporovatelů neřízené migrace, potažmo islamizace naší země – přibitý neznámým pachatelem na vrata naší rekreační chalupy,“ uvedl antiislamista, entomolog a vysokoškolský učitel v jedné osobě Martin Konvička na webu Islám v ČR nechceme (ISVČR).

K symbolu byl prý připsán nápis Hele, Martine, nechceš se na to vykašlat? Motýli tě potřebují více než naše vlast“. „Manželka okamžitě informovala Policii ČR, oddělení Soběslav, tamní policisté se domnívají, že incident lze klasifikovat jen jako přestupek proti občanskému soužití. Uvědomují si nicméně souvislost s mými občanskými aktivitami a zapojili do šetření specialisty na boj s politickým extremismem,“ uvedl Konvička ve svém prohlášení.

Konvička: Chtějí mě umlčet přes rodinu

Plakát zřejmě vyděsil i Konvičku. A nebo jde snad jen o promo akci ISVČR? Případně začátek Konvičkova boje o voliče?

„Byť to může působit jako nejapný žert a byť doprovodný text napovídá spíše na pachatele z řad domácích multikulturalistů než na islamisty, všichni víme, čeho jsou podporovatelé islámu schopni,“ varuje přitom na Facebooku zapáleně Konvička a vzpomenul případ nizozemského krajně pravicového politika a kritika islámu Pima Fortuyna, který byl zavražděn v 2002.

Konvička tvrdí, že byl již v minulosti terčem elektronické šikany. Nyní prý může jít také o „stalking, špehování a obtěžování, možná s cílem zastrašit mou rodinu a umlčet mě“.

„Manželku to skutečně vylekalo, věřili jsme, že na venkově je naše rodina v bezpečí. Pokud se ale pachatelé domnívají, že to nenásilný odpor k islámské ideologii zastaví, vzkazuji jim za sebe i svou rodinu: Nezastaví,“ dodal Konvička.

Míří kontroverzní muž do politiky?

Docent Konvička nejednou šokoval svými vyjádřeními na adresu uprchlíků. Jde o učitele z Jihočeské univerzity a zároveň radikála, který se nijak netají svým názorem na běžence. Přijímání islámských uprchlíků odmítá a jako předseda spolku Islám v ČR nechceme svolává nejrůznější demonstrace proti nim.

„Dělám to v podstatě pro sebe, abych se nemusel stydět před budoucností, dělám to pro svoji dceru, pro své kamarádky, pro své kamarády, pro své spoluobčany, když to řeknu pateticky, dělám to pro tuto zemi,“ vysvětloval nedávno Konvička při rozhovoru s moderátorem Martinem Veselovským v DVTV, proč od brouků a motýlů přesedlal k tématu uprchlíků a plánuje dokonce se svým sdružením vstup do politiky, i když tvrdí, že je posledním člověkem, který by tam chtěl.

Konvička přitom výrazně koketuje ve spolupráci např. s Úsvitem. Tvrdil také, že jedná se Svobodnými, ale to si Konvička naběhl. Svobodní prý nic takového neví a ani o ničem takovém neuvažují.

„Svobodní se nevyhýbají komunikaci či spolupráci s jinými politickými stranami. Úvahy o předvolební spolupráci s Blokem proti islámu jsou však mimo realitu,“ uvedli v oficiálním prohlášení. S kým tedy půjde Konvička do (krajských) voleb, není jisté. Třeba najde spojence i ve vyhozeném lidovci Danielovi Kalandovi, který mrtvé uprchlíky z dodávky v Rakousku označil za „lůzu“ a „špínu“.