Маrgаrеt bývala nazývána „buřičskou princeznou“. Ráda chodila do nočních klubů a milovala společnost rockerů. Prý kouřila až 60 cigaret denně a milovala gin.

V biografii agentky mnoha slavných celebrit Sue Mengers (†79) autor Brian Kellow popisuje oslavu hollywoodské smetánky, která se odehrála v roce 1979 v domě agentky právě na počest princezny Margaret. Ta byla v černostříbrné róbě od Diora středem pozornosti.

Kromě princezny se mejdanu zúčastnily takové hvězdy, jako například Sean Connery (85), Farrah Fawcett (†62), Robin Williams (†63) či zpěvák Barry Manilow (72). Společně přišel i tehdejší herecký pár Jack Nicholson (78) a Anjelica Huston (64).

Právě Nicholson hostitelku pořádně rozzuřil, když si vzal princeznu Margaret stranou, aby se s ní prý důkladněji seznámil. Navíc se dopustil otřesného faux paus, když člence britské královské rodiny nabídl kokain. Ta sice drogu odmítla, nevypadala ale nijak znechuceně či překvapeně.

Na party zůstala prý až do jedné v noci, popíjela alkohol a několikrát tančila s Johnem Travoltou (61), který byl tehdy díky roli v Pomádě na vrcholu. Nakonec odešla domů v doprovodu prince Ruperta Lowensteina, který se mimo jiné staral o finanční záležitosti kapely Rolling Stones.

Hostitelka Mengers dlouho toužila po pozvání do Buckinghamského paláce, po této oslavě se její sen rozplynul. Považovala událost za svou osobní pohromu. Kdysi dokonce sama v rozhovoru prohlásila: „Pokaždé když se princezna Margaret podívala mým směrem, uklonila jsem se. Dělala jsem pukrlata celou noc! Myslela si o mně, že jsem idiot.

Sue Mengers zastupovala v sedmdesátých a osmdesátých letech osobnosti jako zpěvačku a herečku Barbru Streisand (73) či herce Michaela Cainea (82) a Genea Hackmana (85). Byla známá hlavně svou otevřeností, která často hraničila až s drzostí.

Fotogalerie
8 fotografií