Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šárka Grossová řeší potíže s dědictvím po manželovi: Jaký majetek po něm zbyl?

Autor: red - 
1. září 2015
16:54

Vdova po Stanislavu Grossovi (†45) Šárka Grossová (45) zůstala bez peněz a musí si půjčovat u známých. Z bankovního konta jejího muže zmizely miliony. Jaký další majetek jí ale expremiér zanechal? Dva byty, rodinný dům a statek s hospodou!

Byt na Floridě

Byt v luxusní čtvrti Aventura v zátoce Hidden Bay na Floridě koupila v roce 2008 oficiálně Šárka Grossová. Je v objektu, kde nechybí bazén, lázně, posilovna či tenisový kurt. Stál 13 milionů korun, ale během let jeho tržní hodnota silně kolísala vlivem realitní krize v USA.

Grossův byt na Floridě Grossův byt na Floridě | archiv Blesku

Byt na Smíchově

Byt o devadesáti metrech čtverečních, kde měl Gross vlastní advokátní kancelář, koupili za necelých 5,4 milionu korun a vzali si na něj hypotéku.

Grossův byt na Smíchově Grossův byt na Smíchově | archiv Blesku


Dům ve Slivenci

Ve stejnou dobu jako koupili Grossovi byt na Floridě, investovali také do vysněného rodinného domku v Praze-Slivenci. Ten je stál zhruba 14 milionů korun. Rekonstrukce, která trvala několik let, z něho ale udělala haciendu s odhadovanou hodnotou 40 milionů.

Grossův dům ve Slivenci Grossův dům ve Slivenci | archiv Blesku


Restaurace v Hlubočepích

Roku 2010 koupili Grossovi za 21 milionů luxusně zrekonstruovaný statek v pražských Hlubočepích nedaleko Prokopského údolí. Jeho součástí je také Restaurace Černý kohout.

Grossova restaurace v Hlubočepích Grossova restaurace v Hlubočepích | archiv Blesku

Jak přišel nejmladší premiér v historii ČR, který neměl žádné finanční vzdělání, k tolika nemovitostem a zhruba 90 milionům na kontě? V roce 2007 se náhle projevil jako geniální obchodník s akciemi.

Část akcií energetické firmy Moravia Energo koupil od svého přítele a náměstka ministra průmyslu, který k nim kdysi přišel levně od Tomáše Chrenka. Gross za ně dal údajně 21 milionů a prý si na ně musel půjčit.

Následně je prodal s ohromným ziskem víc než 90 milionů finančníkovi Pavolu Krúpovi. A aby se podivný kruh, kde se množily miliony jako králíci, uzavřel, Chrenek je koupil zpátky za 150 milionů. Firma poté zkrachovala.

zkzkz ( 1. září 2015 20:42 )

A teď tu o Karkulce

bum-bala-bum ( 1. září 2015 19:57 )

Má toho dost, nunda pundovaná.

fandimhokeji1 ( 1. září 2015 19:42 )

Vdovský důchod bude brát dokud se nevdá a nebo dokud budou její děti studovat!!!!!!!

bum-bala-bum ( 1. září 2015 19:36 )

http://www.blesk.cz/diskuse/457439/1

marcika ( 1. září 2015 19:36 )

Tady něco nehraje !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa