Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vdova Grossová: Po Grossovi jí zbylo jen 170 korun! Kam zmizely miliony?

Autor: red - 
1. září 2015
05:00

Po smrti expremiéra Stanislava Grosse (†45) přišel další šok! Jeho konto bylo vybílené! Na účtu, kde podle informací Blesku bylo 70 až 100 milionů korun, zůstala údajně jen směšná částka 170 Kč!

Pro Šárku Grossovou (45) byla obrovská rána, když její manžel letos 16. dubna podlehl amyotrofické laterální skleróze. Jako by ji osud pronásledoval dál: Teď ještě musí navíc řešit existenční problémy!

„Večer před smrtí Stanislava Grosse mi Šárka vyprávěla v úplně zoufalém stavu, že zjistila, že jejich společný účet je úplně vybílený,“ svěřil Blesku rodinný přítel. „Standa to měl udělat prostřednictvím právníka, kterého tím pověřil, ještě když mohl mluvit,“ tvrdí rodinný přítel.

Vdova a matka Natálky (12) a Denisy (17) se tak ze dne na den ocitla bez milovaného muže, a ještě bez peněz. Byla tak na dně, že prosila u svých blízkých o peníze.

„Vím, že je na tom Šárka opravdu velmi špatně. Dokonce si musela půjčovat na dovolenou, aby mohla dcerám dopřát stejný standard jako každý rok a letět na dovolenou na Floridu, kde se učí anglicky. Ale byly tam velmi krátce a zbytek léta procestovaly po Česku,“ pokračoval důvěryhodný zdroj.

„Ano, nějaké problémy s dědictvím jsou, ale nezlobte se, dokud to nebude ukončeno, tak se k ničemu nebudu vyjadřovat,“ řekla po telefonu Šárka Grossová. Podle informací Blesku začala pátrat, kam mohly peníze zmizet.

Jak získal 90 milionů?

Nejmladší premiér v historii ČR, který neměl žádné finanční vzdělání, se v roce 2007 náhle projevil jako geniální obchodník s akciemi. Část akcií energetické firmy Moravia Energo koupil od svého přítele a náměstka ministra průmyslu, který je kdysi získal levně od Tomáše Chrenka.

Gross za ně dal údajně 21 milionů a prý si na ně musel půjčit. Následně je prodal s ohromným ziskem víc než 90 milionů finančníkovi Pavolu Krúpovi. A aby se podivný kruh, kde se množily miliony jako králíci, uzavřel, Chrenek je koupil zpátky za 150 milionů. Firma poté zkrachovala.

ddtx ( 3. září 2015 13:12 )

No ona ta bida prijede k nam. Ze se nestydi se takhle smat celymu narodu do ksichtu. Jehio levarny byly vseobecne zname a ty jeji take. Asi by to mel nekdo vysetrit ka se ztratily ? Pak oflastrovat

saabmaster ( 3. září 2015 07:37 )

To by chtělo. Sbírat víčka vod limonády. A pak jí sklopit náklaďák víček před vrata, aby měla náplň na víkend, až je bude uklízet.

saabmaster ( 3. září 2015 07:35 )

<i>okonce si musela půjčovat na dovolenou, aby mohla dcerám dopřát stejný standard jako každý rok a letět na dovolenou na Floridu<i> No dokonce takhle je na tom špatně. Ať nekecá. Peníze jsou normálně doma v šuplíku, aby se z nich neplatila odměna notářovi.

jakeline ( 2. září 2015 05:48 )

Paní Grossová hraje nechutné divadlo chce být středem pozornosti raději by se měla držet v ústraní

kacota ( 2. září 2015 03:28 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa