Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman z Lán: Pokud nedokáže ochránit hranice před uprchlíky EU, musíme sami

Prezident Miloš Zeman okomentoval uprchlickou krizi
Prezident Miloš Zeman okomentoval uprchlickou krizi  (Autor: L. Křivan, P. Ryšlink, ČTK, archiv)
Autor: všm - 
30. srpna 2015
17:24

„Bylo by optimální, aby vnější hranice chránila před uprchlíky Evropská unie. Pokud to nefunguje, musíme se bránit vlastními silami,“ uvedl prezident Miloš Zeman v neděli v rozhovoru ze zámku v Lánech. Podle něj by v případě nutnosti měla policii pomoci i armáda.

„V uprchlické krizi určitě neděláme vše, co je v našich silách. Bylo by optimální, aby Evropská unie chránila své vnější hranice, ale to nefunguje. Zastávám názor, že před ilegálními imigranty, zdůrazňuji ilegálními, se musíme bránit vlastními silami. Jsem jeden z těch, kdo doporučuje, aby se v případě potřeby vedle zesílených policejních hlídek použila armáda,“ řekl Zeman v pořadu rádia Frekvence 1.

Odmítl ale uprchlíky označovat za „vetřelce“, jak je nazývají někteří diskutující na internetu. Podle něj jsou v tuzemsku tři druhy imigrantů. „První skupina patří mezi těch 1500, které vláda souhlasila přijmout. Druhá skupina jsou lidé, kteří utíkají z politických příčin. A třetí – a ti podle mě převažují – jsou ekonomičtí migranti. Mám podezření, že tu nechtějí pracovat, chtějí dávky,“ uvedl Zeman. Zároveň podotkl, že by ilegální uprchlíky rovnou vracel, neumisťoval by je do ubytovacích zařízení. 

Hlavním rizikem jsou prý muslimští uprchlíci, kteří se liší od naší kultury. Po jejich přijetí prý mohou vzniknout vyloučené zóny a ghetta. Zároveň varuje před tím, že mezi imigranty mohou být i agenti Islámského státu.

O tématu hovořil Zeman i pro Blesk v pořadu S prezidentem v Lánech:

Video Zeman vzkázal uprchlíkům 3 věty: Nikdo vás nezval... - Blesk TV
Video se připravuje ...

madfox1 ( 31. srpna 2015 18:33 )

bez se ucit cestinu ty demente a neplet se do Zemana

madfox1 ( 31. srpna 2015 18:29 )

To platilo na toho s nickem"milos zeman",ne na ty ostatni inteligentni !!!

madfox1 ( 31. srpna 2015 18:27 )

Podle sebe,soudim tebe.Preji ti Angelu.

elvier ( 31. srpna 2015 13:26 )

Presne tak pane prezidente.Opet mate pravdu.Jen byc jeste doplnila,ze kazdeho ilegala hned otocit na hranicich a poslat pryc,nezivit,nesatit,nelecit,nemame na to penize.A pokud jo.tak je radsi dejte lidem,co pracuji,a plati pojisteni a dane.Dejte je take seniorum,co pracovali a platili dane a dejte je take detem na obedy/at se nemusi delat sbirka,ze kazde desate dite je vyloucene.ze mu rodice nemuzou koupit obed v jidelne/.

salto ( 31. srpna 2015 10:02 )

Na tom je veliký kus pravdy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa