Už v roce 2009 se začal Artur učit na bicí, na kterých také ve svých čtrnácti letech doprovázel svou mámu na koncertě. Poté zkoušel hrát na kytaru a klavír. Nakonec ale přešel na zpěv stejně jako Iveta a se spolužákem ze střední založil metalovou kapelu s anglickým názvem Behind The Mirror (Za zrcadlem).

„V roce 2014, kdy byl ještě Artur Štaidl hodný chlapec v druhém ročníku střední školy hotelové a Jakub jenom velkým hráčem počítačových her, tak se náhodou střetli na chodbě již zmiňované školy a zjistili, že jsou stejně velcí blázni a že mají rádi DEATHCORE,“ stojí na stránkách šestičlenné kapely.

Syn tragicky zesnulé zpěvačky ale nezůstal jen u zpívání. Je dokonce autorem textů k písním, ve kterých se očividně vypisuje ze svých splínů a traumat. Skupina patří do žánru deathcore, což je tvrdší odnož metalu.

A hned první ze singlů má název Painless Death neboli Bezbolestná smrt a o konci života se hovoří i v písni. Artur tak nejspíš našel svou životní cestu. Hudba je pro něj nejen koníčkem, ale i terapií. Možná se tak vyrovnává s máminou sebevraždou.

Ukázky z textů:

  • „Bezbolestná smrt není žádná cesta...“
  • „Dej si pozor na pusu, nebo ti ukážu!“
  • „Ty to cítíš, jaké to je být bohatý...“
  • „Ty tak trochu víš, jaké to je, když někdo umírá...“

 Co je deathcore?

V metalové hudbě jde o mladou a tvrdší odnož metalcore s vlivem death metalu. Zpěváci obvykle používají chraplavý zpěv, textům nebývá rozumět, protože často vydávají jen chrčivé zvuky. V podstatě jde jen o agresivní hrdelní řev.

Fotogalerie
9 fotografií