Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Slavnosti piva, vína, džemu a pohádkový les: Kam vyrazit poslední srpnový víkend?

  • Autor: Andrea Ulagová - 
    28. 8. 2015
    12:00

    Před námi je poslední prázdninový víkend. Vysoké teploty budou lákat spíše ke koupání, ale pokud se vám nechce mačkat na přeplněném koupališti, můžete s dětmi, nebo i bez nich, vyrazit za zábavou, a většinou zdarma. Na své si přijdou milovníci vína, piva, ale i medu, nebo ti, co milují procházky po tajemných místech.

  • 1.Hradozámecká noc 2015

    Hrad Švihov Hrad Švihov | Czechtourism, www.wikipedie.cz

    V sobotu se po celé ČR uskuteční tradiční noční akce, během které se hrady, zámky a další objekty promění v kouzelná a tajemná místa. Pořádá ji Národní památkový ústav. Letos se zapojilo na osm desítek objektů, které slibují bohatý program – noční prohlídky, happeningy či hudební a divadelní vystoupení, a to vše nezřídka jen při svíčkách. Hrady a zámky, které se do Hradozámecké noci zapojily, najdete zde.


    Vstupné je na různých místech odlišné, například na Hradě Švihov v Plzeňském kraji je vstupné dobrovolné. 

  • 2.Jihočeský kraj

    V Jindřichově Hradci mohou děti rybařit (ilustrační foto) V Jindřichově Hradci mohou děti rybařit (ilustrační foto) | profimedia.cz

    Město dětem: Jindřichův hradec se rozloučí s prázdninami v sobotu celodenní akcí, kde budou moci rybařit, soutěžit, sportovat, zpívat a zhlédnout celou řadu pohádkových představení.

    Město lidem v Českých Budějovicích je celovíkendová pouliční slavnost. Pro děti i dospělé jsou nachystána divadelní vystoupení, výuka tance i koncerty kapel.

  • 3.Jihomoravský kraj

    Víkend s pivovary vás čeká v Brně (ilustrační foto) Víkend s pivovary vás čeká v Brně (ilustrační foto) | Shutterstock.com

    Víkend s brněnskými pivovary: Jedinečná příležitost ochutnat pivo zdarma ze všech brněnských pivovarů, jejímž vyvrcholením bude volba nejlepšího zlatavého moku. Zároveň bude přístupná za zvýhodněné vstupné výstava Žít pivo na nádvoří hradu Špilberk.

    V sobotu si nenechte na náměstí v Blansku ujít sraz vozítek Velorex.

  • 4. Kraj Vysočina

    Děti se rozloučí s prázdninami i v Havlíčkově Brodě (ilustrační foto) Děti se rozloučí s prázdninami i v Havlíčkově Brodě (ilustrační foto) | Shutterstock

    Areál veřejných sportovišť v Havlíčkově Brodě chystá Rozloučení s prázdninami. Uvidíte mažoretky, parašutisty, můžete si nechat něco namalovat na obličej a možná přijde i kouzelník.

  • 5.Liberecký kraj

    U Máchova jezera vás čeká vinobraní (Ilustrační foto) U Máchova jezera vás čeká vinobraní (Ilustrační foto) | Profmedia.cz

    V neděli přijďte na 4. ročník Vinobraní u Máchova jezera. Čeká vás samozřejmě dobré víno, burčák, bohatý program a velká dětská soutěž.

  • 6.Moravskoslezký kraj

    Frýdecké historické slavnosti Frýdecké historické slavnosti | Zdroj: Atlas Česka

    Frýdecké historické slavnosti budou trvat celý víkend. V sobotu večer začnou průvodem s hořícími loučemi a pod frýdeckým zámkem se odehraje rytířský turnaj. V neděli začíná program v deset hodin dopoledne a čeká vás 5 divadelních scén, dobový jarmark, vystoupení s koňmi, šermíři a rytířské souboje.

  • 7.Pardubický kraj

    Pohádkový les Pohádkový les | Zdroj: manak.rajce.net

    V sobotu vás město Chrudim zve na Letecký den. Zaplatíte jen za parkování 50 korun, vstup na akci je zdarma. Po celou dobu akce se budete moci proletět vrtulníkem nebo letadlem.

    V sobotu v obci Kočí čeká na děti už 6. ročník Pohádkového lesa. Nebudou chybět soutěže, pohádkové postavy, ale také historické soutěže nebo skákací hrad.

  • 8.Praha

    Džem fest je charitativní akce ve Stromovce (ilustrační foto) Džem fest je charitativní akce ve Stromovce (ilustrační foto) | shutterstock.com

    Džem Fest v pražské Stromovce je charitativní akce určená těm, kteří milují marmelády. Uskuteční se v neděli 30. 8. Vstupné bude dobrovolné a výtěžek bude věnován mamince malé Zuzky, která trpí Rettovým syndromem.

    V neděli 30. 8. se uskuteční na nádvoří Náprstkova muzea rozloučení s létem v Havajském stylu. Budete moci ochutnat exotickou kuchyni, poslechnout si hru na ukulele, uvidíte ukázky tance a je připraven i program pro děti.

  • 9.Ústecký kraj

    Slavnosti medu a vína vás čekají v Děčíně (ilustrační foto) Slavnosti medu a vína vás čekají v Děčíně (ilustrační foto) | Shutterstock

    Slavnosti medu a vína vás čekají v neděli na slavnostním otevření nově opraveného nádvoří hradu v Děčíně. Kromě ochutnávek medu a vína si budete moci poslechnout přednášky o včelařství.

    V neděli nás sice čeká tropický den, ale v Ústí nad Labem si můžete zabruslit za zimním stadionu. Akce začíná v 16:00.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi