Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Hvězda Sám doma slaví 35. narozeniny! Jak šel s Culkinem čas až na dno?

/
  • Jak šel čas s hvězdou Sám doma.
    26. srpna 2015 ● 15:36

    Hvězda Sám doma Macaulay Culkin slaví 35. narozeniny! Z malého, roztomilého a milovaného klučiny, který natočil ještě několik málo snímků, nakonec nevyrostla žádná celebrita, jak se očekávalo. Místo toho přišly na řadu skandály s drogami a alkoholem. Jak šel čas s dětskou hvězdou, která v dospělosti zhasla?

  • 1.

    Kevin McCallister v Sám doma

    Psal se rok 1990 a do amerických kin přišla vánoční komedie Sám doma. Malý a roztomilý blonďatý chlapec si získal srdce diváků po celém světě. Culkin se ve filmovém průmyslu pohyboval už od čtyř let a tuto roli mu scenárista napsal přímo na tělo.

    Snímek byl skoro dvě desítky let nejvýdělečnější komedií v historii kinematografie. Jen v kinech film vydělal podle tehdejšího kurzu přes patnáct miliard korun, Culkin ale po prvním dílu odešel se „směšným“ honorářem ve výši tří milionů korun. Za roli v pokračování úspěšné komedie dostal 4,5 milionu dolarů, tedy necelých 13 milionů korun. Zapsal se tak do historie jako nejlépe placená dětská hvězda.

    Macaulay v Sám doma 2
    Autor: archív Blesk
  • 2.

    Přátelství s Michaelem Jacksonem

    Během natáčení prvního filmu Sám doma se Culkin spřátelil s popovým králem Michaelem Jacksonem (†50). Zpěvák ho poté obsadil i do svého hudebního klipu k písni Black or White. Když v roce 2005 Jackson stanul před soudem kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování malých chlapců, začalo se spekulovat, že Jackson svedl i oblíbeného dětského herce. Culkin sice u soudu potvrdil, že spolu párkrát spali v posteli, ale razantně odmítl, že by ho zpěvák jakkoliv obtěžoval.
    Macaulay Culkin a Michael Jackson
    Autor: Profimedia.cz
  • 3.

    Jeho hvězda v dospělosti vyhasla

    Po úspěchu v Sám doma začala hercova hvězda vyhasínat. Culkin se několikrát pokoušel vrátit na filmové plátno a televizní obrazovky, ale moc se mu nedařilo. Po roce 2000 se objevil jen v několika filmech a ještě k tomu většinou ve vedlejších rolích. V roce 2003 překvapil veřejnost, když kdysi roztomilý chlapec ve filmu Party Monster ztvárnil roli vraha a feťáka. Sám měl později problémy s drogami.
    Macaulay Culkin ve filmu Party Monster.
    Autor: YouTube
  • 4.

    Vztah s Milou Kunis

    Macaulay Culkin začal v roce 2002 randit s tehdy nepříliš známou herečkou Milou Kunis. Byli spolu osm let a svatba byla prý na spadnutí. V roce 2011 ale herečka vydala prohlášení, že se rozešli. O rok později Kunis potkala Ashtona Kutchera a později si ho i vzala. To Culkin dopadl hůře, po rozchodu s Kunis se předávkoval heroinem a od smrti byl pouhý krůček.
    Macaulay Culkin chodil osm let s Milou Kunis.
    Autor: Profimedia.cz
  • 5.

    Drogy z něj udělaly trosku

    Po rozchodu to s hercem šlo z kopce. Propadl alkoholu, cigaretám a drogám. Za drogy prý utratil měsíčně skoro 150 tisíc korun. Zbyla z něj jen vyzáblá a zarostlá troska. V roce 2004 ho policisté chytli se 17 gramy marihuany a léky na předpis, za což dostal roční podmínku. Dokonce i jeho bývalá přítelkyně Mila Kunis ho prosila, aby se zapsal na odvykačku. Drogovou závislost prý nakonec porazil. Propadl ale nikotinu a denně vykouřil asi tři krabičky cigaret.
    Tahle fotka vyděsila svět
    Autor: Rickey.org
    Culkin je závislý na cigaretách, prý jich vykouří až šedesát denně.
    Autor: Twitter
  • 6.

    Zamiloval se do dvojnice Mily Kunis

    V roce 2013 se Culkin seznámil se sympatickou a krásnou herečkou a zpěvačkou Jordan Lane Price (24). Ta jako by z oka vypadla jeho bývalce Mile Kunis. Culkinovi nový vztah ale svědčí a prý je bláznivě zamilovaný. Na obzoru je zřejmě i svatba.
    Macaulay Culkin s přítelkyní Jordan Lane Price.
    Autor: Profimedia.cz
  • 7.

    Culkin už ve 14 letech prohlásil, že jeho filmová kariéra skončila. Poté se přeorientoval na hudbu, ale to mu moc nejde. Před dvěma lety založil skupinu The Pizza Underground, se kterou vystupuje převážně po barech ve Spojených státech. Při vystoupení ve Velké Británii ho ale vypískali z pódia. Culkin si přivydělává i jako DJ.
    Culkin a jeho Pizza Underground
    Autor: Twitter.com

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

cipisek134: Tak to máš pravdu.

(26. 08. 2015 19:41)

mazelrozmazlenej: Hlupák,né každý dětský herec se v dospělosti prosadí ale i tak svých 15 minut slávy si udělal a ty peníze co na tom tehdá vysekal za ty mohl spokojeně žít.Je to stejný jako Harry pozera.Jako herec stojí v dospělosti za hov no ale ty mega už ho zajistí na celej život.

(26. 08. 2015 19:31)

cipisek134: Je to debilní smažka, nic víc.

(26. 08. 2015 16:48)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy