Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V trezorech v supermarketech nakradli půl milionu: Teď jim hrozí pět let ve vězení

V trezorech v supermarketech nakradli tři čtvrtě milionu: Teď jim hrozí pět let ve vězení (ilustrační fotka)
V trezorech v supermarketech nakradli tři čtvrtě milionu: Teď jim hrozí pět let ve vězení (ilustrační fotka)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
26. srpna 2015
14:08

Kriminalisté zadrželi dva muže, které podezírají z vykrádání trezorů v supermarketech ve středních Čechách i dalších krajích. Už dříve byli odsouzeni za loupeže, na podzim měli oba nastoupit do vězení na 5,5 roku také za loupeže. Škoda je asi 750.000 korun, hrozí jim další, až pětiletý trest. Oba zadržení jsou ve vazbě, řekla dnes novinářům středočeská policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Minimálně sedm prokázaných vloupání do supermarketů ve Středočeském, Libereckém kraji a kraji Vysočina se stalo letos mezi květnem a srpnem. Podezřelí se do obchodů dostávali přes prostory řeznictví přiléhající k supermarketům. Pak se postupně dostali přes několik dveří k trezorům.

„Policisté je zadrželi v noci z pátku na sobotu bezprostředně po činu,“ řekl dnes novinářům policejní vyšetřovatel Michal Dupák. Dva osmatřicetiletí muži při vloupání používali vůz, se kterým jeden z nich podnikal jako taxikář.

Škoda, kterou způsobili poškozením obchodů, překročila čtvrt milionu korun, z trezorů podezřelí odcizili hotovost půl milionu korun.

Podle informací ČTK vykradli například Penny Market v Českém Brodě, Třebíči, Kostelci nad Černými Lesy, Kralupech nad Vltavou, Kolíně a dalších městech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání