Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nagyová bez viny: Soud uvěřil Nečasovi, že rozvědka chránila jeho exmanželku

Autor: ČTK - 
26. srpna 2015
09:00

Soud zprostil Janu Nečasovou, dříve Nagyovou, obžaloby ze zneužití vojenské tajné služby kvůli svědectví expremiéra Petra Nečase i obžalovaných zpravodajců, že chránili jeho tehdejší ženu Radku před možným sledováním. Uvedlo to Právo.

„Skutečnost, že se nejednalo o sledování, ale o obranu proti sledování, má soud za potvrzenou zejména výpověďmi obžalovaných Páleníka, Milana Kovandy a Jana Pohůnka, svědka Rostislava Pilce (bývalý šéf Vojenského zpravodajství, pozn. redakce), všemi příslušníky Vojenského zpravodajství, kteří činnosti vykonávali...,“ cituje Právo z rozsudku soudkyně, který není v žádném režimu utajení.

Všechny důkazy podle Králové vedly prý k jejímu již známému verdiktu, že žalované skutky nejsou trestnými činy. „Soud po zhodnocení důkazů dospěl k závěru, že provedenými důkazy nebyly obhajoby všech obžalovaných vyvráceny, ale naopak potvrzeny,“ konstatovala.

Soudkyně na konci května zprostila obžaloby Nečasovou i tři bývalé příslušníky Vojenského zpravodajství. Nepravomocný verdikt tehdy nezdůvodnila. Podle obžaloby Nagyová nechala Radku Nečasovou sledovat z osobních důvodů.

abzk ( 27. srpna 2015 16:43 )

Motáš pátý přes devátý, trotle Soud zprostil Nagyovou obžaloby ze zneužití vojenské tajné služby, jelikož, což bylo od začátku jasný, neměla žádnou pravomoc na jejímž základě by v. t. službu mohla zneužít a to Nečasovo svědectví je jenom oblbovačka na ty co stále nechápou ( a mezi který patříš i ty když tu píšeš o podvodech místo o zneužití pravomoci ) že celá obžaloba byla jenom politický komplot k sesazení vlády.

hejhej ( 27. srpna 2015 14:45 )

Nečas je korunovaný vůl a ta soudkyně rovněž. Když byla paní Radka Nečasová s dětmi v "nějakém nebezpečí" mimo nebezpečí, které ji hrozilo od kobyly Nagyové, že jim odludí manžela a otce od rodiny, měl jí Nečas nezajistit ochranku. K ochraně není třeba vojenská rozvědka. Pokud Nečas nebude potrestaný za křivé svědectví a ta hnusná kobyla za podvody, nejsme právní stát, ale vládne tady soudcovská mafie.

abzk ( 27. srpna 2015 11:58 )

Za to že ženská jede po ženatym nebo on po ní se nezavírá To by seděla půlka dospělý generace Jinak jí není za co zavřít, ten uměle vyvolanej skandál už není proč dál živit, účel už splnil.

pelagie ( 27. srpna 2015 07:18 )

Tak to prase Nečas to s ní patlal již několik let, no proto si ji přitáhnul i do práce, jsem zvědavá jak to dopadne, nakonec tu štětku snad zprostí viny...amni bych se nedivila...

aluman ( 26. srpna 2015 18:53 )

Pokud by byla vina, byla by obviněna z toho co skutečně spáchala a odsouzena za to. Nebyla by obviněna z toho na spáchání čehož neměla pravomoc ani jinou možnost a za co jí rozhodně nebylo možno ve finále odsoudit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa