Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Francouzský terorista se vysmívá policii! Neublížil by mouše, tvrdí jeho otec

Autor: lm - 
24. srpna 2015
23:31

Po zuby ozbrojený nastoupil do vlaku a málem rozpoutal peklo. Pětadvacetiletý Ajjúb Chazzaní ale odmítá, že by byl terorista. Jeho otec navíc uvedl, že Ajjúb by neublížil ani mouše!

Mohamed Chazzaní poskytl rozhovor španělskému listu El Mundo. „Sice jsem v tom vlaku nebyl, ale nemyslím si, že by byl něčeho takového schopný. Říkají, že Ajjúb je terorista, ale nemůžu tomu uvěřit,“ řekl otec útočníka.

Pětadvacetiletý Ajjúb Chazzaní s automatickou puškou, pistolí a dvěma noži sedl v pátek do rychlovlaku z Amsterodamu do Paříže. Zranil nejméně dva lidi, než ho odzbrojila trojice Američanů, včetně dvou vojáků na dovolené. Advokátka Maročana tvrdí, že muž neplánoval teroristickou akci, nýbrž pouze loupež, aby se „zasytil“. Zbraně prý nalezl v tašce schované v parku poblíž nádraží v Bruselu, kde přespával spolu s dalšími bezdomovci.

S touto teorií se ztotožňuje i jeho otec. „Proč by někoho zabíjel? Nedává to smysl,“ uvedl. „Neměl dost peněz na to, aby se pořádně najedl,“ dodal. Podle něj byl Ajjúb „dobrý chlapec“, který byl velmi pobožný, nekouřil a nepil alkohol. Do Francie se prý přestěhoval loni kvůli práci. Otec zároveň odmítl, že by chlapec někdy obchodoval s drogami, za což byl v minulosti zatčen španělskou policií.

Ve Španělsku Ajjúb pobýval mezi lety 2007 a 2014. Nejdříve žil v Madridu a poté v jednom městě v Andalusii, kde byl známý svými plamennými proslovy hájícími islamisty. Španělský tisk spekuluje, že se Ajjúb mohl zradikalizovat ve španělském vězení. Poté si jej všimla španělská tajná služba, která o něm zpravila francouzskou rozvědku. Muž údajně také pobýval v Sýrii, kam odcestoval z Francie. Chazzaní to ale podle AFP popírá.

akko ( 25. srpna 2015 05:15 )

To,ze by neublizil ani mouse je dukaz,ze je hodny...Pustit ho na svobodu...a on nam to dokaze.....To bychom panecku koukali...Takovej cmoud nema pravo ani dychat..."Odklidit" a pokracovat tak s dalsimi...jen to by na ne "snad" platilo...Zbyva jen doufat,ze ho nepusti...

Zobrazit celou diskusi