Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rusové pořádají kuriózní soutěž na internetu: Fotí si selfíčka s mrtvolami

Autor: haj, štš - 
20. srpna 2015
19:24

Vzít foťák či mobil a udělat si selfie je v dnešní době již zcela běžná záležitost. V Rusku tak vymysleli způsob, jak selfíčka opepřit. Na internetu uspořádali nechutnou soutěž, ve které zveřejňují své fotografie s mrtvolami.

Tento podivný druh zábavy probíhá na sociální síti VKontakte (ruská verze Facebooku) v komunitě s názvem „Selfies se zesnulými“, kterou založil pracovník pohřební agentury v Syktyvkaru Alfred Poljakov (28).

Zakladatel navíc lidem vzkázal, aby se na autoportrétech s nebožtíky usmívali. Svůj úmysl vysvětluje takto: „Mrtví už jsou přece na lepším místě.“

„Snímky se publikují jen s výslovným souhlasem příbuzných zemřelé osoby a mohou na nich pózovat pouze plnoletí,“ tvrdí Poljakov, ovšem jím stanovená pravidla se příliš nedodržují. Na fotkách stojí u rakví či postelí se zesnulými leckdy i malé děti.

K Poljakovi se postupně přidalo kolem pěti set dalších lidí, kteří se s mrtvolami vyfotili. Pro velký úspěch uspořádal zakladatel dokonce i soutěž, v níž jsou nejpovedenější snímky odměněny výhrou v hodnotě v přepočtu 400 až 2000 korun. Ruské policii se však tato zábava příliš nelíbila a stránku tak již zablokovala.

axapes ( 20. srpna 2015 19:59 )

PLESK! A zase vedle!

Zobrazit celou diskusi