Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Důkaz civilizace na Marsu? Snímek NASA rozvášnil záhadology

Autor: mb - 
4. srpna 2015
21:00

Kus skály z Marsu přivedl do varu všechny zastánce teorie mimozemského života. Dle nich se jedná o „jasný důkaz“ existence inteligentní formy života. Kámen přitom připomíná přerostlého kraba….

„To je úžasný. Pravdu o Marsu samozřejmě tají,“ napsal Klaus Dona na sociální síť Twitter. „Vypadá to jako vchod,“ domnívá se pro změnu další uživatel. „Zvětšil jsem si snímek a vypadá to, že ta věc má cosi jako nohy. To je fakt zvláštní,“ divil se na Twitteru Rahul Raj. 

Pyramida, levitující koule

Není to poprvé, co snímky z Marsu vzbuzují u ufologů vlnu nadšení z „nezvratných důkazů“. Na „rudé planetě“ již nadšenci spatřili sochu ženy, pyramidu, levitující kouli, kost, vojenskou helmu, a dokonce zkamenělý lidský prst včetně nehtu!

Pareidolie

„Nevěř všemu, co vidíš,“ praví lidové rčení a vědci mu dávají za pravdu. Spíše než o důkazy mimozemského života se nejspíše jedná o pareidolii, což je psychologický jev, kdy lidé díky své fantazii „vidí“ tváře, obrysy zvířat a věcí i tam, kde jsou jen neurčité abstraktní obrysy předmětů.

Neochvějná víra

Ufologové se ovšem nenechávají podobnými vysvětleními odradit. Ačkoliv v případě „levitující“ koule se nejspíše jedná o hru stínů, stránka UFO Sightings Daily má jasno: „Jedná se o starobylou technologii, věc se dodnes vznáší nad povrchem. Nikdo neví, jak je stará, ale je jasné, že pochází z vyspělé civilizace. Baterie má nekonečnou výdrž.“

ruudazvostravy ( 6. srpna 2015 14:40 )

 Nojo no,vipadá to,že svjet bude vohroženej nakonec i ze zduchu a že bi nám mohli začýt padat na hlavu nejen ty emerykánckí atombombi,ale i sra*čki z vesmýru.

milan1959 ( 6. srpna 2015 13:45 )

Jako malý kluk jsem v 70. létech koukal při každém sezení na WC na malý vryp ve dveřích. Vypadal přesně (!) jako stíhačka Mig 21...

Zobrazit celou diskusi