Snižte teplotu v pokoji

Když ráno odcházíte do práce, nechte okna i dveře na balkon zavřená a zatáhněte závěsy i žaluzie. Větrání omezte jen na ráno a večer. Tím se vyhnete tomu, aby z vašeho bytu byla rozpálená pec. Přes noc si nechte okna klidně dokořán otevřená nebo použijte ventilaci.

Nezatěžujte ledviny

Pitný režim dodržujte přes den, večer už ho ale nedohánějte. Pokud si dáte těsně před spaním sklenici vody, možná zaženete žízeň, jenže ledviny budou přes noc pracovat a nutit vás chodit na záchod. Vyvarujte se také těžkých a pálivých jídel, která tělo zahřívají zevnitř. Ideální je dát si k večeři zeleninový salát.

Sprchu jen vlažnou

Před spaním si samozřejmě dopřejte sprchu, ale pozor! Místo osvěžující ledové se opláchněte jen vlažnou vodou. Při vlažné se otevřou póry, a horkost z těla tak lépe odchází. Pokud je opravdu velké horko, dejte si před spaním nachladit lahev s vodou a přikládejte ji na tělo.

Investujte do matrací

Namísto klimatizace si pořiďte kvalitní prodyšné matrace z latexové pěny s příměsí gelových částic. Ty zajišťují optimální klima pro spánek, a navíc mají mírně chladivý efekt. Jádro s oboustranným děrováním pak zabraňuje hromadění vlhkosti
a dbá na správnou cirkulaci vzduchu.

Alkohol s mírou

Omezte konzumaci většího množství alkoholu. Ten totiž přispívá ke snížení hladiny krevního cukru a vaše tělo se nedostane do hlubokého spánku. Pokud chcete večer pít, dejte si třeba vinný střik s několika kostkami ledu.


Zdroj: Moravia Comfort