Pavel Podlaha (46) je přesvědčený, že by se měl Láďa Hruška radši držet kuřecích kůžiček. „Myslel jsem vždycky, že je Láďa Hruška spíš přes levné vaření. A on umí i levně pěstovat zeleninu?! On tak rozumí zahradě?“ rozhořčil se mladý Podlaha před redaktory Aha!.

Sám byl tátou vedený k lásce k práci a bere ji velmi vážně. Například letošní zimu vyráběl přírodní budky pro papoušky. Když navíc zkrachoval v podnikání, musel se k pěstování na zahradě obrátit i z finančních důvodů. Proto dnes ví, o čem mluví.

„Tatínek dotáhl receptář k dokonalosti. Potrpěl si na přesnost,“ tvrdí hrdě syn. „Pamatuju si, jak ho zlobilo, když mu třeba nějaký chovatel říkal, že pěstuje králíky. To se hned jízlivě ptal, jestli je sází do záhonu hlavou dolů, nebo naopak. Aby to s tím Hruškou nedopadlo podobně,“ sdílel své myšlenky pro Aha!.

Láďa se ale nebojí. „Změna je život a život je prima. Nejsem žádný Přemek Podlaha, ten byl a bude jen jeden. Někdo říká, že každý je nenahraditelný, ale v showbyznysu tohle neplatí. Já tuto výzvu beru se vší vážností a zároveň vtipem. Pro nový pořad udělám maximum,“ dušoval se král levného vaření. Prý sám pochází ze zemědělské rodiny, vystudoval navíc biologii a vyučoval dílny. Na vysoké škole pak absolvoval několik semestrů pěstitelství a chovatelství. "Takže to znám teoreticky a těším se, že se po těch letech do toho vrhnu i prakticky,“ obhajoval své kompetence pro Aha!.

Nezbývá než si počkat, jak se Hruškovi povede. V minulosti už se živil jako učitel se zaměřením na biologii a chemii, televizní potravinový inspektor, kuchař amatér a nyní je z něj kutil a zahrádkář.

Fotogalerie
7 fotografií