Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázračné konopí: Rostou po něm kosti, odhalili vědci

Zlomili jste si ruku? Pomůže vám konopí (ilustrační foto)
Zlomili jste si ruku? Pomůže vám konopí (ilustrační foto)  (Autor: ukcsc.co.uk)
Autor: bru - 
31. července 2015
13:12

Konopí může být prospěšnější, než se zdá. Nemusí totiž sloužit jen k omámení lidských smyslů. Vědci odhalili jeho zázračnou moc - hojí kosti. Jedna z jeho složek tak může pomoct při léčbě zlomenin. Jak se tedy zdá, léčebné účinky konopí přestávají být jen výmluvou, proč pěstovat marihuanu.

Výzkum provedli izraelští vědci z Telavivské a Hebrejské univerzity, na jeho konci stál zásadní objev – konopí je mocnější, než si dosud kdokoliv myslel. Komplikované, špatně hojitelné nebo zkrátka jen nepříjemné zlomeniny – proti těm všem se dá bojovat marihuanou. Na výzkum upozornil časopis 21. století.

Klíčovou látkou je kanabinoid kanabidiol (CDB) – jedna z hlavních složek konopí, která ale nemá psychotropní účinky. Právě ona stimuluje růst kostí. Už dřív navíc vědci přišli na to, že v tělech živočichů jsou kanabinoidní receptory, které ovlivňují řadu životních funkcí a podílejí se na tvorbě kostní hmoty.

Některé léčivé účinky konopí jsou už známé – pomůže s kožními problémy, ale třeba i s Parkinsonovou chorobou nebo roztroušenou sklerózou a rakovinou.

martin-heidegger. ( 31. července 2015 17:23 )

Ale už nenapsali, že by toho člověk musel spotřebovat vagón na posezení, aby se dostavil ten správný efekt.

ruudazvostravy ( 31. července 2015 16:35 )

Paráda lydički,konopý do každý rodiny.Souset měl problém se starou,kerá mu furt vičýtala,že má malího čů*ráka.A ejhle,fyluta zasadil mařenu,dva mjesýce na ní pravidelně chc*al a dyš virostla aš do stropu,tak z ní uplet pomlásku,stará mu s ní dycki přet šu*kačkou našlehá ptáka a von mu potom nabjehne jak děcká hnáta.A to sou pak orgyje,že je f paneláku jak vo masopustu.

marcika ( 31. července 2015 14:53 )

 Ale pěstovat doma konopí je zakázáno, asi vědí proč: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/trestni-pravo/trestne-ciny-a-jednani/9726 -kolik-rostlin-marihuany-je-mozne-pestovat-aby-neslo-o-trestny-cin.html

hasickajana ( 31. července 2015 14:28 )

no fortun, je vidět, že ty jsi zdatný uživatel... tys přirození jak hrom...

Zobrazit celou diskusi