Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miliardář Kulczyk se loni zbavil impéria: Vytušil vlastní smrt?

Autor: lm - 
31. července 2015
20:43

Nejbohatší Polák Jan Kulczyk (†63) zemřel náhle a nečekaně v nemocnici po banálním zákroku. On sám měl ale možná předtuchu smrti. Krátce předtím totiž rozdal část svého impéria!

Jan Kulczyk v roce 2014 v New Yorku podstoupil operaci prostaty. V tomtéž roce předal synovi Sebastianovi otěže své stěžejní společnosti Kulczyk Investments, což je mezinárodní investiční dům, který vede projekty ve 30 zemích na čtyřech kontinentech. Miliardář, který onemocněl rakovinou, se tak zřejmě obával, že jeho konec je blízko.

Potvrzují to i Kulczykovi přátelé a známí. "Jan Kulczyk měl dlouhou dobu zdravotní problémy. Věděl jsem, že se necítí dobře. Snažil se najít řešení s významnými polskými lékaři, často také jezdil do vídeňské nemocnice," řekl polskému rádiu RMF FM miliardářův přítel Waldemar Dąbrowski. "Pořád pracoval a málo odpočíval, vypadal čím dám tím hůře," popsal další jeho známý, politik Lech Wałęsa místní televizi TVP Info.

Zřejmě kvůli rakovině přijel před několika dny opět do Vídně. V místní všeobecné nemocnici podstoupil banální zákrok. Podle nejnovějších informací zde měl naplánovaný inovativní screening rakoviny prostaty. Po operaci se prý cítil dobře, ale pak zničehonic zemřel. Podle polského serveru Fakt.pl byla příčinou smrti miliardáře plicní embolie. Kulczykovi se tak zřejmě stala osudnou sraženina, která mu ucpala plicní tepnu. K masivní embolii může dojít i po velmi malém chirurgickém zákroku a pacienta se málokdy podaří zachránit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi