Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ruští komunisté jdou s dobou: Chtějí selfie s Leninem

Autor: mb - 
31. července 2015
05:10

Komunistická ideologie mládež nepřitahuje, alespoň tedy v ČR. Ruští komunisté ovšem přišli s „geniálním“ plánem, jak si získat mladé stoupence. Vyzývají obyvatele matičky Rusi, aby si pořídili selfie se sochou Lenina. Výherce s nejlepší selfie pak dostane „super odměnu“ – tablet, na kterém budou stažena všechna díla samotného Vladimíra Iljiče Lenina (†53)!

„Vyzýváme občany naší země, aby se vyfotili se sochou Lenina. Nepochybujeme o tom, že konkurz bude mezi mládeží velmi populární, protože dnešní generace si ráda pořizuje selfie,“ je přesvědčen o úspěchu akce mladý komsomolec Ilja Ljutc z oblastní pobočky autonomní Komijské republiky, která se nachází na severovýchodě Ruska.

Politbyro souhlasí

Nápad mladých komsomolců se zalíbil i šéfovi Komunistické strany Ruska Gennadiju Zjuganovovi (71), který se nechal slyšet, že konkurz „pomůže popularizovat odkaz Lenina a též zmonitorovat stav soch po celé zemi“. Komunisté mají v Rusku stále relativně velkou moc. Dumě sice s přehledem kraluje vládní strana Jednotné Rusko, ale komunisté jsou druhou nejsilnější stranou v ruském parlamentu.

Selfie v ČR?

Nápad mladých komunistů překvapivě našel podporu i historiků umění. „V umění je ideologie druhotná, na prvním místě je kvalita provedení. V té době vznikaly doslova i skvosty. Obzvláště cenné jsou dle mého soudu sochy v bývalých zemích Varšavské smlouvy. Sochy Lenina se v těch zemích nyní nacházejí v různých muzeích, pohozeny v lese apod. Myslím si, že by akce měla být celosvětová. To by nám pomohlo aspoň částečně zmonitorovat stav Leninových soch za hranicemi Ruska,“ domnívá se člen Ruské akademie umění Ivan Kazanskij.

villi ( 31. července 2015 07:35 )

Jo. Opičák je v každé ZOO !!!

fotrpjotr ( 31. července 2015 05:32 )

Pořád lepší,než s válečným agresorem Obamou.

Zobrazit celou diskusi