Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Co zabilo polského miliardáře? Unikly detaily o jeho smrti!

Autor: lm - 
30. července 2015
18:32

Nejbohatší polský podnikatel Jan Kulczyk (†65) zemřel ve vídeňské nemocnici po banální operaci. To byly první informace po záhadné smrti miliardáře. Jaká byla ale příčina smrti?

Jan Kulczyk zemřel v noci z úterý na středu ve vídeňské nemocnice. Podle listu Gazeta Wyborcza zde podstoupil jen drobný kardiochirurgický zákrok. Ve středu měl být podle svých spolupracovníků propuštěn z nemocnice. V noci ale nečekaně podlehl pooperačním komplikacím.

Podle polského serveru Fakt.pl byla příčinou smrti miliardáře plicní embolie. Kulczykovi se tak zřejmě stala osudnou sraženina, která mu ucpala plicní tepnu. K masivní embolii může dojít i po velmi malém chirurgickém zákroku a pacienta se málokdy podaří zachránit.

Jan Kulczyk byl nejbohatší polský podnikatel. Podnikatel v chemii a energetice. Kulczyk často přebíral podíly ve státních firmách, aby je posléze se ziskem prodal zahraničním koncernům. Tak bylo v případě pojišťovny Warta, prodané belgické firmě KBC, anebo s polskými telekomunikacemi, které nakonec převzal France Telecom.

O tomto pozadí se spekulovalo i poté, co Kulczyk loni koupil 38 procent akcií chemické společnosti Ciech za 619 milionů zlotých. Letos časopis Forbes odhadl Kulczykovo jmění na 15,1 miliardy zlotých (asi 98,7 miliardy Kč).

vrahrychtar ( 30. července 2015 21:37 )

U cernejch prizivniku diskuze nikdy neni...at zije demokracie

y1xcvbnm ( 30. července 2015 20:23 )

u této nezajímavé informace diskuse je a u uprchlíků chybí. Nerozuimí tomu někdo ???? Kdy diskuse je a kdy není????

andinenka ( 30. července 2015 19:31 )

Polsko je proti nám tááák veliké a lidnaté a jejich nejbohatší miliardář byl proti našemu Kellnerovi jako chudý příbuzný?!!!? Co to tam měli za mizernou privatizaci, že si nešlo ani pořádně nahrabat?!!!?

fantom88 ( 30. července 2015 19:13 )

to máš radost, loosere, viď

nyctereutes ( 30. července 2015 18:55 )

No vidíš, ani ty miliardy ti nepomohly před malou, blbou embolií...

Zobrazit celou diskusi