Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Cítím se dobře, když jsem macatá, tvrdí Miluška Bittnerová, ale hubne

30. července 2015 | 06:00

Herečka Miluška Bittnerová hubne. Za poslední rok se v jejím životě stala spousta změn. Nejzásadnější byl rozchod s manželem po dlouhých sedmnácti letech. Miluška si nyní užívá singl života a za jejím hubnutím prý rozhodně nestojí rozpad dlouholetého vztahu.

Co to vaše hubnutí? Takhle radikálně se občas hubne po rozchodech, je to váš případ?
Já mám problémy se štítnou žlázou, takže jsem neustále přibírala, a to i když jsem dodržovala zdravý styl života, sportovala jsem a jedla zdravě. Tělo na to nereagovalo a nejen nehublo, ale dokonce i stále přibíralo. Už jsem nevěděla, co s tím dělat, tak jsem nasadila opravdu přísný sportovní režim a každý den jsem běhala deset kilometrů. Říkala jsem si, že po měsíci už musí být vidět výsledek. Na váze o kilo víc. Tak jsem se utěšovala: Dobře, třeba jsou to svalíky. Ale i metr kolem pasu ukazoval o centimetr navíc, tak jsem se strašně naštvala a nasadila jsem keto dietu. Mám nutriční poradkyni a dva a půl měsíce už spolu tak nějak žijeme.

Jak to funguje?
Na mě všechno funguje pomaleji než na normálního člověka kvůli štítné žláze. Ale po skoro třech letech, kdy s tím bojuju a hledám prášky, tak tohle je první úspěch, který mám. Nejde o žádné drastické hubnutí, já se cítím dobře, když jsem macatá. Ovšem v okamžiku, kdy má člověk plné skříně, a nemá si co obléknout, je to průšvih. Navíc kamera deset kilo přidává, vím, že nemůžou být všechny herečky hubené, ale každá žena má váhu, ve které se cítí dobře. Když jsem vážila čtyřicet pět kilo, tak jsem se dobře necítila a teď to bylo zase moc.

Evidentně se vám to docela daří!
Mám dole sedm kilo, ale teď o prázdninách je to mnohem těžší. Jezdím pořád za nějakými kamarády a pořád se griluje a šampíčko teče proudem, takže tomu je těžké odolat!

A v čem tedy spočívá ta dieta?
Je rozdělená na tři fáze. V té první jsou speciální koktejly, kaše a další výrobky v pestré škále příchutí, takže se to neomrzí a člověk si nepřipadá, že jí pořád to stejné. Je to hlavně bohaté na proteiny a může se k tomu sníst půl kila zelené zeleniny. To je velká záchrana, protože to křupe a můžu to kousat. Pak je druhá fáze, což je už lepší, v té jsem teď já. Kromě zeleniny je jedním z pěti jídel denně maso se zeleninou, což je parádní.

Můžete už tedy jíst i barevnou zeleninu?
Teď už můžu i rajče, to mám velkou radost, protože to mi chybělo.

Když něco porušíte, znamená to, že je všechno špatně a musíte zase od začátku?
Evidentně ne, je to přece jen dlouhá doba a teď třeba beru antibiotika, takže trochu k tomu přidávám i normální potraviny, abych si nerozhodila žaludek.

Třetí fáze je tedy jaká?
To je postupný návrat k normálnímu jídlu tak, aby nedošlo k jojo efektu.

V průhledných šatech vyniklo výstavní poprsí herečky.
Autor: Showpix.cz

Co je na téhle dietě pro vás nejlepší?
Musím se přiznat, že pro mou lenivou mysl, která přemýšlí nad vším ostatním a už nechce řešit jídlo, je tahle dieta geniální, protože prostě nemusíte přemýšlet. Máte seznam výrobků a jen si volíte příchutě. Zkrátka jsem chtěla vypnout mozek. V první fázi má člověk občas chutě, když si vedle něj někdo něco dobrého dá, ale dá se to vydržet. Také jsem si uvědomila, že mi chybí dát si aspoň jednou za týden sklenku šampíčka, protože alkohol je samozřejmě také zakázaný. V okamžiku, kdy člověk nepije, tak najednou zjišťuje, kolik má v okolí alkoholiků.

Já když jsem hodně zhubla, tak jsem pak okamžitě vlétla do obchodů a nakupovala. Co vy?

Já mám období, kdy i jídlo nakupuji on-line. Stačí sedět doma, v autě nebo v tramvaji a objednáte si jídlo a oni ho za devadesát minut přivezou až k vám domů. Na to je Praha úplně skvělá! Takže do obchodů nemusím vůbec chodit. Ale s oblečením ještě čekám, jestli se to hne někam dál.

Máte skříně, kde máte různé velikosti oblečení podle různých období?
To zatím nemám. Je ale fakt, že jsem vyhodila nějaké XS věci, do kterých se asi brzy dostanu, a tak teď mě mrzí, že jsem si to nenechala. Chtěla jsem vyhazovat radikálněji, ale pak jsem začala přepočítávat, kolik co stálo. Například podprsenka je v mém případě opravdu drahá věc, mám úzký obvod a velká prsa. To jsou několikatisícové položky. Takže když jsem se dostala nad desetitisícovou hranici, dala jsem zase všechny pěkně do skříně, ale jsou schované vzadu.

Kupujete si někdy motivační kousky oblečení?
Myslíte tak, jako v Sexu ve městě měly džíny? To nedělám.

Co je pro vás nejsilnější motivací?
Nebyla jsem spokojená ve vlastním těle, připadala jsem si těžká, musela jsem to změnit.

Sportujete ještě tak vehementně?
V první fázi diety je to zakázané, protože na to nemá tělo energii. Teď už začínám dělat jógu a asi přibude nějaké běhání.

Video se připravuje ...
Rozvod jí zlomil! Sexbomba Bittnerová mizí z Čech • VIDEO: Markéta Reinischová, Petr Soukup, Jaroslav Bouda

 

Video se připravuje ...