Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb Michala, kterého zavraždili v Albánii: Do nebe ho vyprovodily hasičské houkačky

Autor: zb, ljš - 
28. července 2015
16:41

Kluk se srdcem na pravém místě, vynikající kamarád a hasič tělem i duší. Tak mluvili o Michalovi kolegové a kamarádi, kteří mu přišli dát poslední sbohem. Mladíka z malé vesničky u Sušice zavraždil společně s jeho přítelkyní Aničkou během dovolené v albánských horách drogově závislý recidivista.

Lidé se do sušické obřadní síně, kde se poslední rozloučení konalo, nemohli ani vejít. S usměvavým sympaťákem, který celý život pomáhal druhým, se jich přišlo rozloučit více než pět stovek. Krom rodiny a kamarádů držela venku čestnou stráž celá stovka jeho kolegů hasičů a přijelo i 80 motorkářů.

Během posledního rozloučení zazněly Michalovy nejoblíbenější písničky, včetně songu Michaeli od kapely Tlustá Berta. Do nebe ho ale hasiči a záchranáři vyprovodili houkačkami, které po skončení obřadu spustili na celou minutu. Motorkáři přitom túrovali své stroje.

Zdrcení pozůstalí hledali slova jen těžko. „Je to obrovská tragédie pro nás všechny. Přišli jsme o vynikajícího kamaráda, který k nám nastoupil v roce 2008. Jeho srdíčko vždycky tlouklo pro hasiče, chtěl k nám patřit už od malička,“ řekl za všechny smutně Michalův nadřízený Aleš Bucifal. Ten byl po smrti skvělého kolegy postaven před těžký úkol – najít za něj na sušické pracoviště náhradu. „Nakonec tam přestoupil z jiné stanice Michalův kamarád, který s ním sdílel zájem o motorky,“ dodal.

„Když se hasič nevrátí ze zásahu, je to obrovská tragédie, ale okrajově se s tím prostě musí počítat, když se nevrátí z dovolené, je to prostě hrůza... Přišli jsme o skvělého kolegu a kamaráda,“ doplnila ho mluvčí klatovských hasičů Pavla Jakoubková.

Michal (†27) byl se svou přítelkyní Aničkou (†36) zavražděn během dovolené v Albánii dvacetiletým recidivistou a kriminálníkem Sokolem Mjacajem, který byl před časem propuštěn z vězení za podíl na vraždě 13letého chlapce. Vrah je popravil, aby se mohl zmocnit jejich auta.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání