Otřesná vražda se odehrála vloni 5. prosince. Pozdější vrah přinesl svému prodejci vrátit 300 korun místo osmi stovek, které mu dlužil za fet. I když měl v kapse celou částku, chtěl si nechat zbytek na víkendovou zábavu.

"Začal mě urážet, že jsem zkurvysyn. V kuchyni mi ujely nervy. Vzal jsem z předsíně sekeru. Stál u baru, byl bokem ke mně. Udeřil jsem ho sekerou oběma rukama ostřím do hlavy. Spadl. Pak jsem ho na zemi sekal do hlavy. Ještě asi čtyřikrát," líčil do hrobového ticha soudní síně vrah.

Na chvíli pak zpanikařil. Utřel sekeru, vzal peněženku a hotovost, aby vše narafičil jako loupež. Potom šel domů. Snažil se očistit bundu od krve, umyl si ruce. Snažil se chovat normálně. Napsal dokonce mrtvému esemesku, jako by žil.

"Na vánočních trzích jsem si dal panáka a od známých v centru Brna koupil za čtyři stovky trávu," popsal hodiny po vraždě Hlásenský. Korzoval pak po vánočním Brně a poflakoval se po kavárnách a kouřil s kamarády trávu. Ukradené peníze prohrál v automatech.

Policie si pro vraha přišla na druhý den ráno. Po týdnu udělala u něj domovní prohlídku. A zabiják se sesypal a přiznal.

U přelíčení se v úterý s vrahem setkali otec a tři sestry mrtvého. Požadují po něm odškodné 2,5 milionu korun za duševní útrapy. „Smrt syna a bratra zmařily rodině možnost těšit se i na případná vnoučata, neteře nebo synovce,“ poukázala zmocněnkyně zdrcené rodiny. Jakub H. se pozůstalým dosud neomluvil a neprojevil ani lítost. Hrozí mu až 20 let vězení.

Fotogalerie
4 fotografie