Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žalobce Petr Jirát: Myslím, že Rath uteče!

Autor: mim - 
24. července 2015
20:34

Jako červený hadr na býka! Takové vášně budí ve státním zástupci Petru Jirátovi pohled na uhlazenou tvář exposlance Davida Ratha (49, exČSSD). Blesk žalobci položil před vynesením rozsudku dvě otázky.

Co říkáte na Rathovo dvanáctihodinové řečnění?

„Očekával jsem, že bude takhle dlouhé. Vyplývá to z rétorických schopností doktora Ratha. Sám jsem v jeho případě odhadoval až týdenní závěrečnou řeč. Dokonce jsem čekal i osobní ataky na moji osobu, čehož jsem tam byl svědkem každou minutu.“

Jak myslíte, že David Rath zareaguje po vynesení verdiktu?

„Já si myslím, že doktor Rath nenastoupí výkon trestu, pokud bude odsouzen. Myslím, že uteče.“

Koho poslal Jirát do basy:

● na 6 let bývalého místostarostu Kolína Romana Pekárka (49, exODS) za korupci

● na 5 let exministra financí ve vládě Miloše Zemana Ivo Svobodu (67, ČSSD)

sofina12 ( 26. července 2015 00:12 )

POKRAČOVÁNÍ ty vyzvedla. Pancová: No, ve čtvrt na devět. Rath: Tak jo, čau, čau. Kott: Ahoj. Pancová: Ježiš, tam je zima. Nechoď tam! Rath odchází a zhruba po dvou minutách Pancová s Kottem zaregistrují, že se před domem něco děje. kott: URNA. Nic nedělej! Nic nedělej! Pancová: Tak jsme v ***i, tak jsme v ***i! Kott: V klidu, v klidu. Pancová: Tak jsme v ***i! Kott: No jó, no. Buď v klidu, buď v klidu!

sofina12 ( 26. července 2015 00:08 )

PRO TY, CO MAJÍ KRÁTKOU PAMEŤ. Záznam rozhovoru mezi Rathem, Pancovou a Kottem z osudného pondělního večera 14. května. Tehdy poslanec Rath podle policie převzal ve vile sedmimiliónový úplatek. Právu se podařilo získat částipřepisu policií odposlouchávané debaty této trojice včetně posledních okamžiků před zatčením Ratha, Pancové a Kotta. Pancová: Co má k dispozici. Jo. To bys byl hodnej. Já bych je chtěla i mít takový hezký penízky. Rath: Takový hezký penízky. Lesklý, takový žlutě, žlutě pěkný. Takový hezký, takový žluťoučký. Pancová: Jo, jo, abych je měla. Nekazí se to, neplesniví. Můžeš je schovat dobře. Rath: No, přesně. No, no. Cha, cha, cha, cha. Pancová: Jenom je schovat někam. Rath: Kam, do kapsičky? Pancová: Do kapsičky, abych měla na zlý časy. Chi, chi, chi. Rath: Cha, cha, cha. „Byla bych jako car Nikolaj“ Pancová: To bych byla jako ten car Nikolaj, přeci po nich stříleli a voni vůbec neumírali, protože byli všude vobložený tím zlatem a těma diamantama. Voni si mysleli, že je vochraňuje car, Bůh. Voni měli na sobě zlato, přece. To jsi nečet? Rath: Ne. To jsem nečet. Pancová: Voni do nich stříleli a teďkon voni se furt jako žili, a teď voni z toho byli už úplně běsný, ty rudoarmějci, protože říkali: co se děje, co se děje, ten car je opravdu asi vod Boha. A pak teprve jako zjistili, že byli vyvložkovaný zlatem. Debata pak pokračuje. Pancová: Hele, tady máš ještě tu tašku. (Rath a Kott opouštějí horní místnost). Rath: Že mi to ještě jednou přelepíš, viď? Pancová: Nebój. Zabal to. Chceš ještě jedno pivo? Rath: Prosím tě, nechci už, já budu muset právě vyrazit, protože pak ještě za mnou přijede jeden člověk. Éééch, tak co, Petře? Kott: No, na to znám takovou odpověď. Pancová: Je to na hovno, to říkala moje sestřička. Pak se všichni tři nezávazně baví až do Rathova odchodu. Rath: V pátek se určitě uvidíme u vás. (Rozhovor se odehrával v pondělí večer) Pancová: Ano. Rath: Ale v sobotu se domluvíme ještě, zatím platí, že by jsi mě

xindlceskej ( 25. července 2015 17:36 )

A kteří tou jsou napriklad?

xindlceskej ( 25. července 2015 17:32 )

Vsehoschopnych Slováků urcite

jity ( 25. července 2015 14:25 )

Samozřejmě, ale takových je více a ne jen nějaký potrhlý Ráth, ale na ty si netroufnou. Škoda, že se Jirát také neangožoval na Nagyovou. Zkrátka Jirát je mstivý a agresivní pán.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa