Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další podivný obchod otce Nečesaného: Secesní dům se oklikou vrátil do rukou rodiny

Rodiče Lukáše Nečesaného získali za podivných okolností secesní dům v centru Liberce.
Rodiče Lukáše Nečesaného získali za podivných okolností secesní dům v centru Liberce.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ljš - 
23. července 2015
16:29

Prý si předražením zakázek v liberecké nemocnici přišel na 24 milionů korun, teď ale vyšel najevo další podezřelý obchod otce Lukáše Nečesaného, mladíka, který byl neprávem odsouzen za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích. Rodina totiž za podivných okolností přišla k secesnímu domu v centru Liberce.

Dům stojící vedle liberecké radnice koupila firma Sarmed Luďka a Šárky Nečesaných v roce 2010 za 5,6 milionu korun. O rok později ale Nečesaní prodali celou firmu i s domem jakémusi Janu Podolskému, a to za neuvěřitelných 200 tisíc.

Nový majitel firmu rychle přejmenoval na Mirassol a dům obratem prodal společnosti Doorscom za 5,8 milionu. „Postava Jana Podolského se jeví být zcela účelovou,“ řekl serveru iDnes.cz Jaroslav Tauchman z neziskové organizace Krajské protikorupční pracoviště. Muž totiž firmu záhy prodal za 100 tisíc korun a její sídlo se přesunulo do Prahy. Společnost už od té doby nevyvíjí žádnou činnost.

Zato rodina Nečesaných aktivitu vyvinula. Otec Šárky Nečesané se v březnu roku 2013 stal majitelem zmíněné firmy Doorscom, kterou i s domem koupil za 200 tisíc korun. Nemovitost tak rodině znovu patří.

Luděk Nečesaný v celé transakci ale nevidí problém. Podle něj dům Podolskému sice prodali spolu s firmou, ale existuje na něj směnka, která byla splacena, když dům prodal Doorscomu. „Pan ředitel zmiňuje směnku, pokud se ale nepleteme, ve veřejně dohledatelných zdrojích, v obchodním rejstříku jsme ji nedohledali. Není tam ani to, že Sarmerdu patřil dům ve Frýdlantské ulici,“ reagoval ale Tauchman pro server.

Ředitel Krajské nemocnice Liberec Luděk Nečesaný a jeho manželka Šárka byli v červnu obviněni z korupce. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 milionů korun.

necesany ( 19. července 2016 15:07 )

Oni jednali v dobré víře . Po kom ten chlapec asi je ???

anka ( 23. července 2015 17:02 )

 Korupci je treba silne potirat a majetek nechat propadnout statu - jinak z casti dopadneme jako v Recku....( rikam z casti, protoze v Recku je jeste druhy problem, ze v soukromem podnikani se vsechno plati hotove a pak nikdo z nich nevykazuje zadne dane)

frantacizek ( 23. července 2015 16:44 )

 celá rodina kriminálníci. A ten tupý, bulvární novinář Klíma zase naletěl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání