Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Svatební cesta Bursíkových: Za dalajlamou do Indie s hrnečkem s Havlem

Autor: simao - 
23. července 2015
14:20

Své ano si řekli 20. června, nyní Martin Bursík a Kateřina Jacques Bursíková prozradili, kam naplánovali svatební cestu. Jde o místo, kde se zasnoubili. Kateřina také vysvětlila, proč si vzala manželovo jméno.

Vzali se v Praze na Petříně, v sadu, který patří premonstrátům. Prý na den osm let poté, co byli poprvé spolu. Za svědky jim šli Michael Kocáb a Olga Sommerová, nechyběla ani neteř Kateřiny Jacques Emma Smetana.

Detaily své svatby prozradili novomanželé Bursíkovi v Magazínu MF Dnes. Ovšem nejen to. Exministr Bursík nastínil, jaké jsou jejich nejbližší plány – kam povede svatební cesta.

„Do Dharamsaly, kde bydlí dalajlama. Máme u něj audienci. Vezeme mu gratulace od občanů Česka podporujících Tibet, aby věděl, že na něj nezapomínáme. A taky k narozeninám hrneček od Bořka Šípka, na kterém je vidět jeho fotka s Václavem Havlem,“ uvedl Bursík pro MfD. 

Tibetský duchovní vůdce dalajlama totiž počátkem srpna přijme zástupce iniciativy Češi Tibet podporují a dalších českých neziskových organizací, kteří mu předají blahopřání k 80. narozeninám.

Hrneček pro dalajlamu. Od Bořka Šípka a s fotkou Havla a dalajlamy Hrneček pro dalajlamu. Od Bořka Šípka a s fotkou Havla a dalajlamy | ČTK

Setkání se uskuteční v indické Dharamsale, protože tam má tibetská exilová vláda své sídlo. A tam se Kateřina Jacques a Martin Bursík zasnoubili.

Byla u toho tehdy i jejich malá dcera Noemi. Kromě ní mají oba ještě další dvě děti z předchozích vztahů – zatímco novopečená paní Bursíková má dceru Ninu a syna Sebastiána, Bursík dvě dcery Olgu a Martinu. Potomci přitom nemohli na svatbě chybět a novomanželka nyní prozradila, že si společně s dětmi zazpívali vypalovačku All You Need Is Love, zatímco farář Bursíkovým zapěl Let It Be.

Právě kvůli dětem přitom Kateřina Jacques změnila jméno na Kateřinu Jacques Bursíkovou. „Jméno beru jako identifikační prvek rodiny. Noemi se jmenuje Bursíková. Zároveň jsem se nechtěla odstřihnout od prvních dvou dětí, tak jsem si nechala i Jacques,“ prozradila exposlankyně. A navrch dodala: „Taky se to víc hodí k Martinovi do hrobu, kde jsou samí Bursíkovi, takže to nebude vypadat, že tam s ním je nějaká cizí ženská.“

salto ( 24. července 2015 09:10 )

Verbež, verbež a ještě jedno...pakáž

ivoadler ( 23. července 2015 16:27 )

Některé věci musí uzrát a projeví se až po čase. Že se dá oblbnout část populace a volí Bursíka, to se může stát. Tragické by bylo, kdyby se to mělo opakovat.

moiaza ( 23. července 2015 16:02 )

Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Nic jiného jsem od Biomasy nečekal. Pojedu na dovolenou. Asi si vezmu hrníček s knížetem.

majojo ( 23. července 2015 15:58 )

Doufejme, že dalajláma neumí čééésky. A že ta kráva Burpsík-Jacques-Jaujau neumí pořádně francouzsky - a že Burpsík neumáí nic. protože pak se dalajláma usměje, přijme ten nablblej hrneček a pak je vyfakuje z Tibetu. Ať si jedou na svatební cestu třeba... no tam.

majojo ( 23. července 2015 15:53 )

Kdybych si nevážila sama sebe, možná bych následovala tyhle dvě politické ku.rvy, z hlediska vyššího principu mravního naprosté nuly. Tak oni, ač na politickém dně, mají na svatbu kdesi v Asii? Tak to museli dost nashromáždit, že. No neva, čekám, že se tenhle povedenej páreček do politiky vrátí, ony totiž penízky se tam docela aypou. A dalajláma - v tomto případě je to naprostý prosťáček, i když jinak docela excelentní politik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa